UNCTAD waarschuwt ontwikkelingslanden voor toenemende acceptatie van cryptocurrencies

Date:

Share post:

Volgens de UNCTAD moet de impact van cryptocurrencies in ontwikkelingslanden tot een minimum worden beperkt.

Volgens de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) moet de impact van cryptocurrencies in ontwikkelingslanden tot een minimum worden beperkt. De organisatie beweert dat digitale activa onbetrouwbare financiële producten zijn die de toch al kwetsbare economieën verder zouden kunnen destabiliseren.

Waarschuwing tegen cryptocurrencies

Volgens verschillende onderzoeken komen cryptocurrencies vaker voor in landen waar de lokale bevolking wordt geconfronteerd met ernstige inflatie, financiële crises of zelfs militaire conflicten.

De UNCTAD heeft verklaarde: dat het door oorlog verscheurde Oekraïne het hoogste gebruik van digitale activa had. Talloze burgers van opkomende landen hebben tijdens de wereldwijde financiële crisis de beslissing genomen om hun dalende fiat-valuta’s om te zetten in stablecoins. Bijna 13% van de lokale bevolking daar heeft een deel van hun geld geïnvesteerd in cryptocurrencies. Zelfs Alex Bornyakov, de vice-minister van digitale transformatie voor Oekraïnezei dat crypto “essentieel” is in de strijd van het land tegen Rusland, zoals TheCoinRise meldde.

UNCTAD waarschuwde echter dat mensen uit de buurt moeten blijven van dergelijke tokens omdat ook zij risico’s met zich meebrengen. Verrassend genoeg behaalde Rusland, zijn militaire concurrent, de tweede plaats (11,9%).

De organisatie voerde aan dat het kopen van bitcoin of andere cryptocurrencies een slecht idee zou kunnen zijn, vooral voor mensen die in opkomende economieën wonen. Dit is het gevolg van de beruchte volatiliteit van de activaklasse. Het verklaarde:

“Als cryptocurrencies een wijdverbreid betaalmiddel worden en zelfs onofficieel binnenlandse valuta vervangen (een proces dat cryptoisatie wordt genoemd), zou dit de monetaire soevereiniteit van landen in gevaar kunnen brengen.”

Het is redelijk om te zeggen dat cryptocurrency de afgelopen jaren de aandacht op zichzelf heeft gevestigd. Ironisch genoeg waarschuwde het VN-agentschap investeerders om zulke aantrekkelijke maar mogelijk risicovolle activa te vermijden, en beweerde dat “alles wat blinkt niet goud is”.

Stablecoins hebben volgens de organisatie dezelfde risico’s; daarom moeten beleggers uiterst voorzichtig zijn bij het gebruik ervan.

Original Source: https://thecoinrise.com/unctad-warns-developing-nations-against-increasing-adoption-of-cryptocurrencies/

Author : Anisha Pandey

Related articles

2023 年 3 月 24 日のビットコイン価格分析

2023 年 3 月 24 日のビットコイン価格分析、 ビットコインは、時価総額に基づく最初の最大の暗号通貨であり、2021 年 11 月以降、下降傾向にあります。 コインコーデックス. 今週の 5 日目は、毎週の平均足ローソク足に基づいて、買い手が価格を支配しようとしているようです。 週間 MACD はわずかにプラスに転じます。 毎週の...

การวิเคราะห์ราคา Bitcoin สำหรับวันที่ 24 มีนาคม 2023

การวิเคราะห์ราคา Bitcoin สำหรับวันที่ 24 มีนาคม 2023 บิทคอยน์ซึ่งเป็นสกุลเงินดิจิตอลที่ใหญ่ที่สุดตัวแรกตามมูลค่าตลาด อยู่ในช่วงขาลงตั้งแต่เดือนพฤศจิกายน 2021 คุณสามารถอ่านเพิ่มเติมเกี่ยวกับราคา Bitcoin ได้จาก CoinCodex. ในวันที่ห้าของสัปดาห์นี้ ดูเหมือนว่าผู้ซื้อพยายามที่จะครองราคาโดยอิงจาก Heikin Ashi...

تحليل أسعار البيتكوين ليوم 24 مارس 2023

تحليل أسعار البيتكوين ليوم 24 مارس 2023 ، بيتكوين، وهي أول عملة مشفرة تعتمد على القيمة السوقية ،...

Phân tích giá bitcoin cho ngày 24 tháng 3 năm 2023

Phân tích giá bitcoin cho ngày 24 tháng 3 năm 2023, Bitcoinloại tiền điện tử lớn nhất đầu...