SudoRare-ontwikkelaar gaat weg met 519 ETH

Date:

Share post:

De ontwikkelaars van SudoRare, een Non-Fungible Token (NFT) platform zijn vertrokken missend met wat cryptocurrency en stablecoins.

Ethereum (ETH), LooksRare (LOOKS) en USD Coin (USDC) tokens werden allemaal uit de beurs gehaald. Na de aanval werden de LOOKS- en USDC-tokens omgezet naar ETH op de gedecentraliseerde crypto-uitwisseling Uniswap. Alles bij elkaar bedroeg de aantrekkingskracht 519 Ethereum (ETH), wat momenteel $ 815.000 waard is.

Op dit moment heeft SudoRare zijn handelsplatform en al zijn sociale media gesloten handvatten. Het gedecentraliseerde non-fungible token (NFT) uitwisselingsplatform was amper zes uur na de lancering online beschikbaar.

Om op te sommen, een tapijt trekken is een crypto-zwendelstrategie waarbij ontwikkelaars investeerders aantrekken voor hun digitale activaproject en zich vervolgens terugtrekken zodra er geld is geïnjecteerd. De investeerders zitten dan zonder geld of met een cryptocurrency die geen marktwaarde heeft. Het project is nauwelijks voltooid voordat de ontwikkelaars al zijn liquiditeit hebben verwijderd.

Precies, vandaag werd het tapijt getrokken en het geld van investeerders gekaapt zonder sporen achter te laten. Uit onderzoek ontdekte PeckShield dat het geld naar drie verschillende wallet-adressen is gestuurd. Na veel onderzoek werd ontdekt dat een van de portefeuilles toebehoorde aan een Kraken-gebruiker. Kraken is een cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten die ook dienst doet als bank.

Vermoedens geuit over SudoRare-project

De afgelopen week werden potentiële investeerders en het grote publiek door crypto Twitter gewaarschuwd voor handel op het SudoRare-protocol.

De verdachte klokkenluiders hadden de tokenomics achter het platform gemarkeerd, evenals de aanwezigheid van nep online volgers. Interessant is dat retailgebruikers een buitensporig investeringsrendement kregen aangeboden. Met dit in gedachten waren velen van mening dat SudoRare een oplichterij was.

Na veel onderzoek en analyse zijn PeckShield en andere commentatoren van mening dat de ontwikkelaars achter het project verantwoordelijk zijn voor het trekken van het tapijt. Gezien de korte duur na de lancering, wordt vermoed dat niemand toegang heeft kunnen krijgen tot de liquiditeitspool van het project.

Crypto-investeerders zijn gewaarschuwd om altijd due diligence uit te voeren voordat ze hun kapitaal in een cryptoproject steken. Pas in 2021 werd $ 2,8 miljard gekaapt via rugtrekking, wat vorig jaar meer dan tweederde was van de totale crypto-zwendel. Een van deze is de $ 190 miljoen inbreuk op Nomad Network.

Original Source: https://thecoinrise.com/sudorare-developer-goes-dark-carting-away-with-519-eth/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Центральный банк Дании вряд ли внедрит CBDC

В то время как другие страны изучают возможность внедрения своей цифровой валюты Центрального банка (CBDC), Дания заявила об...

A dán központi bank valószínűleg nem fog CBDC-t végrehajtani

Míg más országok a központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetését vizsgálják, Dánia kijelentette, hogy nincs azonnali érdeklődése a...

デンマーク中央銀行がCBDCを導入する可能性は低い

他の国々が中央銀行デジタル通貨(CBDC)の実装を検討している一方で、デンマークはデジタル クローネの発行に当面の関心がないことを宣言しました。 デンマーク国立銀行として一般に知られているデンマーク中央銀行の 3 人の総裁の 1 人、Signe Krogstrup 氏 話しました この地域でのデジタル決済の使用の最近の急増と、それが世界経済に与える影響について。 現金の使用が徐々に減少することが脅威になると懸念している他の地域とは異なり、デンマークの中央銀行は異なる意見を持っています。 「すでに述べたように、私たちが今日知っていることに基づいて、民間人の手にある現金が私たちの通貨システムにおける信頼のアンカーであることは私には明らかではありません.デンマークでは確かにそうではありません. 「潜在的な収入の流れや生産的価値のない、投機的でリスクの高い資産」 頂点銀行の総裁は、何らかの形のデジタル決済が検討されるとすれば、ホールセール CBDC になるだろうと感じています。 彼女の意見では、デンマーク国立銀行がすでに中央銀行準備金を提供していることを考えると、ホールセール CBDC...

ธนาคารกลางเดนมาร์กไม่น่าจะใช้ CBDC

ในขณะที่ประเทศอื่น ๆ กำลังสำรวจว่าอาจใช้สกุลเงินดิจิทัลของธนาคารกลาง (CBDC) เดนมาร์กได้ประกาศขาดความสนใจในทันทีในการออกโครนดิจิทัล Signe Krogstrup หนึ่งในสามผู้ว่าการธนาคารกลางเดนมาร์ก หรือที่รู้จักกันโดยทั่วไปในชื่อ Danmarks Nationalbank พูดคุย เกี่ยวกับการเพิ่มขึ้นของการใช้การชำระเงินดิจิทัลในภูมิภาคและผลกระทบต่อเศรษฐกิจโลก ซึ่งแตกต่างจากภูมิภาคอื่น ๆ ที่กลัวว่าการใช้เงินสดที่ลดลงทีละน้อยจะเป็นภัยคุกคาม ธนาคารกลางเดนมาร์กมีความคิดเห็นที่แตกต่างออกไป “ตามที่ระบุไว้แล้ว...