Procurorii ordonă arestarea lui Daniel Shin de la Terraform Labs

Date:

Share post:

In conformitate cu Agenția de știri YonhapProcuratura Districtului de Sud din Seul a emis un mandat de arestare împotriva co-fondatorului eșuat Terraform Labs, Daniel Shin.

Acesta este cel mai recent din seria de evenimente asemănătoare efectului domino care au urmat prăbușirii ecosistemului Terra. Această știre vine la câteva luni după prăbușirea ecosistemului Terra și a monedei stabile algoritmice TerraUSD (UST).

Conform rapoartelor, procurorii au ordonat arestarea lui Daniel Shin împreună cu alți trei investitori Terraform, precum și cu patru ingineri ai criptomonedelor companiei – LUNA și TerraUSD.

Aceștia sunt acuzați că ar fi obținut profituri ilegale înainte de căderea criptomonedelor companiei.

În plus, procurorii au bănuit că Daniel a stocat criptomonede care fuseseră pre-emise fără a le face cunoscute investitorilor. Prin urmare, buzunarea profiturilor ilegale în valoare de 140 de miliarde (105 milioane USD), precum și emiterea de jetoane la o rată foarte mare.

Mai mult, s-a descoperit că Daniel a încălcat și Legea privind tranzacțiile financiare electronice, folosind informațiile clienților și fondurile companiei fintech Chai Corp pentru a promova LUNA.

Între timp, Daniel și-a exprimat nemulțumirea față de procurori care afirmă că a părăsit firma cu doi ani înainte de prăbușirea acesteia și nu a avut nimic de-a face cu prăbușirea. În ciuda cooperării lui nesfârșite în ceea ce privește ancheta, Daniel nu se aștepta să audă acuzațiile procurorilor, precum și mandatul.

Autoritățile sud-coreene investighează căderea LUNA

Autoritățile sud-coreene sunt hotărâte să facă tot posibilul pentru a găsi adevăratul vinovat din spatele prăbușirii masive a Terraform Labs, TerraUSD (UST) și LUNA.

În încercarea de a stabili dacă colapsul ecosistemului a fost cauzat intern de Do Kwon, Procuratura Districtului de Sud din Seul. a făcut raid în șapte schimburi pentru a investiga un caz de fraudă legat de dezastrul Terraform Lab LUNA.

Între timp, în octombrie, autoritățile au făcut presiuni asupra cofondatorului companiei, Do Kwon by congelare 39,4 milioane de dolari (56 de miliarde de woni) în active legate de fondatorul miliardarului.

Din păcate, prăbușirea ecosistemului Terra a dus la consecințele cataclismice ale industriei cripto mai largi. Atât Voyager, cât și Celsius au intrat în faliment și au solicitat protecție împotriva falimentului din cauza expunerii lor la ecosistemul Terra căzut.

Original Source: https://thecoinrise.com/prosecutors-orders-arrest-of-terraform-labs-daniel-shin/?rand=1302

Author : Godfrey Benjamin

Related articles