Kevin O’Leary támogatja a Tornado Cash Clamp Down-t

Date:

Share post:

Kevin O’Leary kanadai üzletember és író, más néven Mr. Wonderful kiadott egy merész kijelentés a Tornado Cash kriptokeverőről.

A televíziós műsorvezető a hétvégén egy podcastban felszólalt, és a Tornado Cash-t azon cégek közé sorolta, amelyek „Crypto Cowboys” kultúrával rendelkeznek, és nem érdemelnek helyet az ökoszisztémában. Úgy véli, hogy az olyan kriptovállalatok tevékenységének korlátozása, amelyek nem értenek egyet a megállapított elsődleges szabályozással, jót tesz az iparágnak.

Kevin O’Leary megerősítette, hogy az Ethereum (ETH) alapú kripto-keverő vagy -pohár és sok más, bűnözést segítő kriptográfiai cég az oka annak, hogy az intézményi finanszírozás nem érkezik meg úgy, mint korábban.

A Tornado Cash nem felelt meg a kriptográfiai előírásoknak

A Tornado Cash-t egy sor vizsgálat alá vonták, miután kiderült, hogy több mint 7 milliárd dollárt mostak ki a platformján keresztül. Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szankcionált a keverő e bűncselekmény miatt. Nem sokkal azután, a holland hatóságok letartóztatták Alekszej Perceveta fejlesztő a gyanú szerint a lopás elkövetéséhez használt fejlett technológia mögött áll.

Számos illegális tevékenységet folytató cég használta a kriptokeverőt, hogy elterelje a zsákmányt bűnözői tevékenységeitől. Másképpen fogalmazva, ezek a cégek a működésükből származó kriptovalutákat a Tornado Cash poolba süllyesztik, ami viszont más kriptovalutákkal keveri, hogy elhomályosítsa azok forrását.

Általában a kripto-keverők a legális vállalkozások és magánszemélyek számára biztosítják a magánélet védelmét azáltal, hogy névtelenül tartják pénztárcájuk forrását.

Eközben a rossz színészek melegágyukká tették. A tranzakciók részletei nem egyértelműek, és nem is nyomon követhetők a kripto-keverőkön. Azt is felfedezték, hogy ezek közül a kripto-keverők közül sok nem hajt végre KYC-eljárásokat vagy fokozott átvilágítást (EDD) a hackerek cégénél.

A Tornado Cash mindezen mulasztásai mellett Kevin O’Leary egyetért azzal, hogy „A nap végén rendben van, ha letartóztatjuk azt a fickót.”

Megemlítette, hogy a térben tapasztalható bizonyos szintű stabilitás érdekében, különösen az intézményi tőke területén, Alekszej Pertsev és a Tornado Cash feláldozása nem sok gondot jelent.

Mindazonáltal Kevin O’Leary véleménye furcsanak tűnik az általános vélemények között. Sok médiaplatformon nyüzsögve több entitás is összeráncolta a homlokát az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának szankciója és Alekszej Pertsev holland kormány általi letartóztatása miatt.

Original Source: https://thecoinrise.com/kevin-oleary-endorses-tornado-cash-clamp-down/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Bitcoin To Become Sought-After Asset Over Traditional Finance, This Analyst Says

Bitcoin’s (BTC) potential as a safe-haven asset is gaining traction among investors as recent U.S. bank failures shift...

Ethereum (ETH) Price Clears Long-Term Resistance Level

The Ethereum (ETH) price broke out from a long-term descending resistance line that had been in place since...

Coinbase Plan to Keep Customer Disputes out of Court

Coinbase is arguing in the Supreme Court to put an automatic stay on its legal cases, citing the...

XRP Price Rallies To 4-Month High Amid Renewed Optimism For Ripple

XRP price rallied sharply today, soaring to new heights and leaving cryptocurrency enthusiasts thrilled. The digital asset has...