Investitorii din Argentina l-au dat în judecată pe cel mai mare candidat la președinție pentru promovarea CoinX

Date:

Share post:

Deși nu au avut loc până pe 29 octombrie 2023, următoarele alegeri prezidențiale din Argentina au atras deja interesul publicului

Deși nu au avut loc până pe 29 octombrie 2023, următoarele alegeri prezidențiale din Argentina au atras deja interesul publicului. Javier Milei, un om politic și economist libertarian, despre care se consideră că are șanse mari să devină următorul lider al națiunii, este implicat într-un scandal de criptomonede.

Unul dintre candidații promițători pentru funcția de președinte al Argentinei, Javier Milei, ar fi făcut-o vino criticat pentru promovarea platformei de investiții cripto CoinX. Comisia Națională a Valorilor Mobiliare a declarat că compania nu avea licențele necesare pentru a opera în țară și, ca urmare, a fost nevoită să suspende operațiunile după ce a promis investitorilor profituri masive.

Investitorii din Argentina îl dau în judecată pe Milei

În urma efectelor nefavorabile ale închiderii locului de tranzacționare, un grup de investitori vătămați din Argentina plănuia să-l dea în judecată pe Milei. Aceștia susțin că, în urma implicării sale în platformă, au suferit pierderi între 30 și 40 de milioane de pesos (aproximativ 300.000 de dolari) și au cerut despăgubiri de la candidatul la președinție.

În special, Milei a făcut publicitate pentru CoinX, o platformă de active digitale discutabilă, la 1,3 milioane Instagram adepți în decembrie 2021.

Platforma de tranzacționare a susținut că, de-a lungul existenței sale, a adunat un grup de experți care ar putea oferi cele mai bune îndrumări investitorilor. În plus, a garantat recompense semnificative pentru oricine a fost de acord să-l folosească.

„Ei revoluționează modul de a investi în ajutorul argentinianului [investors] cu inflatia. Acum vă puteți simula investiția în pesos, dolari sau cripto și să obțineți un profit”, a declarat Milei la acea vreme.

Cu toate acestea, deoarece CoinX nu avea o licență în Argentina, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNV) a națiunii sud-americane a ordonat CoinX să își înceteze operațiunile în iunie 2022. Pe scurt, compania nu a reușit să ofere profiturile masive pe care investitorii le-au sperat și mai mulți clienți a suferit pierderi mari ca urmare a închiderii companiei.

Argentina a asistat la o creștere bruscă a adoptării criptomonedelor. În special, după cum a raportat TheCoinRise în aprilie, Orașul Sorrandino din Argentina a sugerat la planurile sale de a investi în crypto mining.

Original Source: https://thecoinrise.com/investors-in-argentina-sued-top-presidential-candidate-for-promoting-coinx/?rand=1302

Author : Anisha Pandey

Related articles

ChatGPT Can Now Browse The Internet

ChatGPT, the AI-powered language bot that has taken the world by storm, has just added more firepower to...

Why These Crypto Traders Are Bearish on Bitcoin (BTC) Price

These two renowned crypto traders have been vocal about their bearish outlook for the Bitcoin (BTC) price and...

Analyse du prix du Bitcoin pour le 24 mars 2023

Analyse du prix du Bitcoin pour le 24 mars 2023, Bitcoinla première plus grande crypto-monnaie basée sur la...

Análisis de precios de Bitcoin para el 24 de marzo de 2023

Análisis de precios de Bitcoin para el 24 de marzo de 2023, Bitcoinla primera criptomoneda más grande basada...