Investeerders in Argentinië vervolgen presidentskandidaat voor het promoten van CoinX

Date:

Share post:

Ondanks dat ze pas op 29 oktober 2023 plaatsvinden, hebben de volgende presidentsverkiezingen in Argentinië al de aandacht van het publiek getrokken

Ondanks dat ze pas op 29 oktober 2023 plaatsvinden, hebben de volgende presidentsverkiezingen in Argentinië al de aandacht van het publiek getrokken. Javier Milei, een eigenaardige libertaire politicus en econoom die wordt beschouwd als een goede kans om de volgende leider van het land te worden, is verwikkeld in een cryptocurrency-schandaal.

Een van de veelbelovende kandidaten voor de functie van president van Argentinië, Javier Milei, heeft naar verluidt… komen onder vuur voor het promoten van het crypto-investeringsplatform CoinX. De National Securities Commission verklaarde dat het bedrijf niet over de nodige vergunningen beschikte om in het land te opereren, en als gevolg daarvan moest het zijn activiteiten opschorten nadat het investeerders een enorm rendement had beloofd.

Investeerders in Argentinië vervolgen Milei

Na de ongunstige gevolgen van de sluiting van het handelsplatform was een groep benadeelde investeerders in Argentinië van plan Milei voor de rechter te dagen. Ze beweren dat ze als gevolg van zijn betrokkenheid bij het platform verliezen hebben geleden van tussen de 30 en 40 miljoen pesos (ongeveer $ 300.000) en schadevergoeding eisten van de presidentskandidaat.

Milei adverteerde met name CoinX, een twijfelachtig platform voor digitale activa, voor zijn 1,3 miljoen Instagram volgers in december 2021.

Het handelsplatform beweerde dat het in de loop van zijn bestaan ​​een groep experts had verzameld die investeerders de beste begeleiding konden bieden. Bovendien garandeerde het aanzienlijke beloningen voor iedereen die ermee instemde het te gebruiken.

“Ze brengen een revolutie teweeg in de manier om te investeren in het helpen van Argentijnse [investors] met inflatie. Je kunt nu je investering in peso’s, dollars of crypto’s simuleren en winst maken’, zei Milei destijds.

Omdat CoinX echter geen vergunning had in Argentinië, beval de National Securities Commission (CNV) van de Zuid-Amerikaanse natie CoinX om de activiteiten in juni 2022 te staken. Simpel gezegd, het bedrijf slaagde er niet in de enorme winsten te bieden waarop investeerders hadden gehoopt, en verschillende klanten zware verliezen geleden als gevolg van de sluiting van het bedrijf.

Argentinië is getuige geweest van een sterke toename van de acceptatie van cryptocurrencies. Met name, zoals TheCoinRise in april meldde, de Stad Sorrandino in Argentinië hintte bij zijn plannen om te investeren in cryptomining.

Original Source: https://thecoinrise.com/investors-in-argentina-sued-top-presidential-candidate-for-promoting-coinx/

Author : Anisha Pandey

Related articles

Coinbase Plan to Keep Customer Disputes out of Court

Coinbase is arguing in the Supreme Court to put an automatic stay on its legal cases, citing the...

XRP Price Rallies To 4-Month High Amid Renewed Optimism For Ripple

XRP price rallied sharply today, soaring to new heights and leaving cryptocurrency enthusiasts thrilled. The digital asset has...

Bitcoin (BTC) Price Begins Massive Rally

After a massively bullish week, the Bitcoin (BTC) price has cleared a crucial resistance level that could trigger...

Analyse du prix du Bitcoin pour le 22 mars 2023

Analyse du prix du Bitcoin pour le 22 mars 2023, Bitcoinla première plus grande crypto-monnaie basée sur la...