Invesco introduceert $30 miljoen Metaverse Fund om nieuwe waardeketen aan te boren

Date:

Share post:

Het Amerikaanse onafhankelijke investeringsbeheerbedrijf Invesco heeft gelanceerd een nieuw fonds gericht op de metaverse geneigde entiteiten.

De focus van het fonds is om deel uit te maken van de “£ 1,4 tn boost voor de economie”, die wordt beschouwd als de Metaverse Value Chain. Volgens de aankondiging zal de investering van het Invesco Metaverse-fonds worden gebruikt om grote, middelgrote en kleine bedrijven te steunen. Vanwege de geografische diversiteit van het fonds zal het de Verenigde Staten, Azië en Europa doorkruisen.

Het fonds zal onder meer kapitaal storten in elke entiteit die het virtuele ecosysteem creëert. Momenteel heeft het fonds een waarde van $30 miljoen en is het geregistreerd in Luxemburg.

Het Invesco Metaverse-fonds wordt beheerd door Tony Roberts en wordt bijgestaan ​​door James McDermottroe, beiden van het in het VK gevestigde Asia & Emerging Markets Equities-team van Invesco. De prestaties van het fonds zullen worden beoordeeld aan de hand van de MSCI AC World (Net Total Return)-benchmark, en de beheervergoeding zal 0,75% bedragen.

De Metaverse Value Chain is bedacht door een van ‘s werelds grootste accountantskantoren, PwC in een rapport dat in december 2020 is uitgebracht.

Bij een poging om het aantal economische voordelen te schatten dat virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kunnen opleveren, werd berekend dat het $ 1,5 biljoen waard was. Deze schatting zal naar verwachting in de komende acht jaar worden weerspiegeld.

Invesco Metaverse Fund Focus op krachtige thematische gebieden

Terwijl hij de connectiviteit van de Metaverse tot stand bracht, legde Tony uit dat de beleggingsbeheerder zal profiteren van het meest bloeiende deel van de economie. Het Metaverse-fonds van Invesco “zal waarschijnlijk een transformerende impact hebben in uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, logistiek, onderwijs en sport.” hij zei: “We zullen proberen deze kansen te benutten door middel van een zeer selectieve, waarderingsbewuste benadering.”

Invesco is van plan het fonds actief te beheren en te gebruiken om zijn blik te verleggen naar zeven belangrijke trends in de economie. De meeste van deze thematische gebieden neigen direct of indirect naar de metavers. Enkele van deze kerngebieden van belang zijn de volgende generatie besturingssystemen en computersystemen, netwerken voor hyperconnectiviteit en hardware en apparaten die toegang bieden tot de Metaverse.

Bekend om zijn goed gerichte Exchange Traded Fund (ETF) producten, zou het Invesco Metaverse Fund blockchain-oplossingen, kunstmatige intelligentie-inclinerende platforms en elk echt hulpmiddel onderzoeken dat de digitalisering in de economie zal versnellen.

Original Source: https://thecoinrise.com/invesco-introduces-30m-metaverse-fund-to-tap-into-new-value-chain/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Bitcoin, Other Crypto See $360 Million Sold Off In Single Day

Bitcoin (BTC) and other cryptocurrencies sustained a considerable blow as the U.S. Federal Reserve’s decision to raise interest...

Investor Caution Advised by SEC on Crypto Asset Securities

The United States Securities and Exchange Commission (SEC) has issued a warning about investing in crypto. The agency...

Crypto World Hopeful Ripple Beats SEC in Landmark XRP Case

Ripple’s native cryptocurrency XRP is soaring amid anticipation that it will be victorious in a landmark securities case...

Understanding the Stablecoin Stability and De-Pegging Crisis

Stablecoins are a crucial part of the crypto ecosystem. So when they lose their ‘stability,’ it can cause...