Internet decentraliseren: hoe Wayru mensen samenbrengt met Blockchain

Date:

Share post:

Bedrijven geven geen prioriteit aan voldoende verbindingskwaliteit en netwerkdekking voor ontwikkelingslanden

In 2011 heeft de VN een rapport uitgebracht het internet tot een mensenrecht hebben verklaard, maar meer dan tien jaar later hebben miljoenen mensen in ontwikkelingslanden nog steeds niet de nodige middelen voor een eenvoudige wifi-verbinding, waarvan er velen in Latijns-Amerika wonen. Dit is te wijten aan de controle van de sector door een paar grote internetserviceproviders (IPS’s), die de voorkeur geven aan upsell aan hun bestaande klantenbestand, in plaats van uit te breiden naar onaangeboorde regio’s waar miljoenen mensen dringend behoefte hebben aan connectiviteit.

Een kwestie van mensenrechten

Deze bedrijven geven geen prioriteit aan voldoende verbindingskwaliteit en netwerkdekking voor ontwikkelingslanden, met een aanpak die ertoe heeft geleid dat 37% van de wereldbevolking momenteel zonder internet leeft. Dit gat in de markt heeft de aandacht getrokken van een nieuwe innovator op het gebied van web3-telecommunicatie, genaamd Wayrudie voorop loopt in technologische ontwikkelingen die een gedecentraliseerde oplossing kunnen bieden voor een gecentraliseerd probleem.

Wat werd geboren als een idee om de mensen van minder ontwikkelde landen met elkaar in contact te brengen, zou wel eens een van de meest slimme zakelijke ideeën van 2022 kunnen worden. De marktomvang voor de wereldwijde internetserviceproviders-industrie overtrof onlangs een oogverblindend cijfer van 1 biljoen USD , waarbij de vraag alleen maar zal toenemen.

Wat werd geboren als een idee om de mensen van minder ontwikkelde landen met elkaar in contact te brengen, kan uiteindelijk een van de meest slimme zakelijke ideeën van 2022 worden
Wat werd geboren als een idee om de mensen van minder ontwikkelde landen met elkaar in contact te brengen, kan uiteindelijk een van de meest slimme zakelijke ideeën van 2022 worden

De Wayru-missie: het internet decentraliseren

Wayru is een startup die vindt dat de internetinfrastructuur van mensen in eigen hand moet zijn. Het in Florida gevestigde bedrijf is een groot voorstander van internet als een mensenrecht en streeft ernaar dit te realiseren met een baanbrekend nieuw gedecentraliseerd netwerk van hotspots en Genesis-hardwareapparaten, dat niet alleen internet zal bieden aan miljoenen in onontwikkelde regio’s, maar ook beloon degenen die ervoor kiezen om het netwerk te steunen.

Wayru’s missie is om internettoegang voor een wereldwijde markt te decentraliseren en het wil dit bereiken door zijn gedecentraliseerde netwerk van hotspots uit te breiden en de acceptatie van zijn Genesis-hardwareapparaten op wereldwijde schaal te stimuleren. Het doel van Wayru is om tegen het einde van 2022 1.000 vaste breedbandklanten en 10.000 wifi-gebruikers te hebben, maar heeft op de lange termijn veel hogere doelen.

Wayru-oprichter en CEO Charvel Chedraui verklaarde dat:

“Slechts een paar grote telecombedrijven beheren wereldwijd het grootste deel van de sector. Het is tijd om de kracht van connectiviteit en toegang tot informatie terug te geven aan de mensen. Wij vinden dat het eigendom van internetinfrastructuren in handen moet zijn van zoveel mogelijk mensen.”

We hebben al de steun gekregen van marktleiders Randloos en Algorand, heeft Wayru nu een uniek deeleconomiemodel ontwikkeld dat het potentieel heeft om de telecommunicatie-industrie in onderontwikkelde landen en daarbuiten te verstoren. Het creëren van een levensvatbare internetinfrastructuur is echter slechts het halve werk. Om Wayru zijn gecentraliseerde tegenhangers te laten voltooien of zelfs te overtreffen, moet het zowel technologisch als economisch vooruitgang bieden.

Om deze reden is het Wayru-netwerk ontworpen om zowel de tijd als de kosten van hun breedbandimplementaties te verminderen, terwijl de internetsnelheden voor de WiFi On-the-Go-service worden verhoogd om aan de behoeften van huizen en bedrijven te voldoen. Het goedkopere model ziet er nog aantrekkelijker uit omdat het de valkuil van dure, langdradige contracten en opstartkosten vermijdt waarmee de meeste wereldwijde breedbandgebruikers vertrouwd zijn. En als kers op de taart is de eerste maand gratis voor early adopters.

De eerste twee steden die profiteren van het Hotspot-netwerk zijn Quito en Guayaquil
De eerste twee steden die profiteren van het Hotspot-netwerk zijn Quito en Guayaquil

LatAm wordt een vroege weldoener

Wayru heeft zorgvuldig Latijns-Amerika geselecteerd om zijn netwerk te lanceren. Minder dan de helft van de huishoudens heeft daar internet door dure diensten, slechte dekking en onaantrekkelijke, langlopende contracten. Slechts 56,1% van de stedelijke gebieden heeft toegang tot internet en het is veel erger op het platteland met slechts een schamele 21,6% van de mensen die verbonden zijn.

De eerste twee steden die profiteren van het Hotspot-netwerk zijn Quito en Guayaquil, de twee grootste en meest bevolkte in Ecuador. In deze twee steden hebben de effecten van de Wayru Hotspots het grootste potentieel om een ​​significant positief effect te hebben op de levenskwaliteit van mensen. Deze lancering is slechts de eerste stap in de Wayru-missie, aangezien het bedrijf een agressieve uitbreiding plant na de eerste adoptiegolf.

Wayru-oprichter en CEO Charvel Chedraui verklaarde dat:

“We zullen de eerste internetknooppunten in Latijns-Amerika inzetten. We willen een standaard zetten over hoe deze nichetechnologie werkt en hoe anderen zich later bij ons netwerk kunnen aansluiten.”

Blockchain leidt de revolutie

Onder de oppervlakte van de revolutie ligt de levensader van het project de Wayru Hotspots. Wayru zal ten minste 1.000 hotspots inzetten die geavanceerde mesh-technologieën van glasvezelkwaliteit gebruiken om een ​​hybride netwerk te vormen in de steden Quito en Guayaquil.

Wayru heeft gebruik gemaakt van Algorands blockchain-technologie om de hotspots te tokeniseren in groepen van 1.000 of meer, die worden genoemd Hotspot-zwembaden. Iedereen die het netwerk wil steunen kan de Hotspot pools steunen door ‘Pool tokens’ aan te schaffen.

Zodra pooltokens zijn gekocht, wordt die persoon automatisch ingezet en ontvangt hij WRU zodra die pool actief is. Het aantal tokens in de pool is afhankelijk van de locatie en het aantal hotspots. Meer groei in het netwerk van een gebied zal resulteren in meer token pools die beschikbaar zijn om te kopen.

Genesis hardware-apparaten zijn de tweede handeling in de Wayru-revolutie en hebben een enorm potentieel voor massale adoptie. Elk apparaat is een universele wifi-hub die rechtstreeks bij Wayru kan worden gekocht en door individuen, bedrijven en gemeenschappen kan worden gebruikt om een ​​internetverbinding te delen en deel uit te maken van een groter netwerk.

Iedereen die een node opzet, een bestaande verbinding deelt of de netwerkstaking beveiligt, wordt beloond in $WRU
Iedereen die een node opzet, een bestaande verbinding deelt of de netwerkstaking beveiligt, wordt beloond in $WRU

Terugkrijgen wat je erin stopt

Wayru gelooft dat wat je geeft, bij je terugkomt. Dat is de reden waarom de inkomsten van de deelnemers afkomstig zijn van wat is gegenereerd door de gebruikers. Iemand die zet een knooppunt op een bestaande verbinding deelt of de netwerkstaking beveiligt, wordt beloond in $ WRU voor hun deelname en helpt internettoegang als een mensenrecht te verstevigen.

Wayru’s unieke, door gebruikers geleide, gedecentraliseerde modelbenadering zal niet alleen een hoger tempo van de acceptatie van cryptocurrency en blockchain in de handel vergemakkelijken, maar zal de weg vrijmaken voor veel meer innovatie in de toekomst, waardoor nieuwe technologieën in de hele industrie worden omarmd.

Bezoek hun hoofdsite voor meer informatie over hoe Wayru de missie leidt om een ​​meer verbonden wereld te creëren hier.

Original Source: https://thecoinrise.com/decentralizing-the-internet-how-wayru-is-bringing-people-together-with-blockchain/

Author : Armands Bite

Related articles

Nasdaq Targets Mid 2023 For Crypto Custody Launch

Nasdaq Inc., one of the world’s leading financial institutions and the company behind the popular Nasdaq Stock Exchange,...

Dogecoin: Libdogecoin Update Released For DOGE

Dogecoin (DOGE), the beloved internet meme-turned-cryptocurrency, has once again caught the attention of crypto enthusiasts worldwide. This time,...

IMMUTABLE X (IMX) Sees Slow Growth as Price Struggles

Immutable X reclaimed $1.50 for the first time since May 2022 crypto crash. On-chain metrics show that declining...

Crypto-friendly Custodia Bank Faces Setback As Fed Denies Application For Supervision

The Crypto-friendly Custodia bank, founded by Caitlin Long, a well-known figure in the crypto industry, has been denied...