G7 versnelt discussies over strikte cryptoregulering

Date:

Share post:

De internationale Group of Seven, algemeen aangeduid als G7, maakt zich nog steeds zorgen over de implosie en faillissementsaanvraag van de cryptocurrency-uitwisseling FTX en is daarom duwen voor robuustere en strengere regelgeving voor de crypto-industrie.

Het is duidelijk dat de lidstaten van deze vereniging, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada, Italië, Duitsland, Japan, Frankrijk en de Verenigde Staten, van plan zijn om lopende discussies over cryptowetgeving te bespoedigen.

Op basis van hun opgestelde plannen zou er tegen half mei een convergentie moeten zijn tussen de leidinggevenden van de centrale bank en de ministers van Financiën. De bijeenkomst is gepland enkele dagen voordat Fumio Kishida, de premier van Japan, de top voor 2023 in Hiroshima houdt.

Opmerkelijk is dat het duidelijk is dat de ineenstorting van de in Bahama’s gevestigde cryptocurrency-uitwisseling FTX en de ontslag van de Chief Executive Officer (CEO) Sam Bankman-Fried van het bedrijf, leidde tot negatieve reacties van veel entiteiten. Een aanzienlijk aantal beleggers, met name institutionele handelaren, is zenuwachtig geworden en sommigen van hen hebben hun toevlucht genomen verkopen hun cryptobezit volgens een JPMorgan-enquête.

Deze investeerders zijn zich meer bewust geworden van het gebrekkige bestuur binnen de crypto-industrie en sommigen van hen hebben geen vertrouwen meer in de integriteit van de sector.

Ook kan de ramp die zich twee weken geleden in de Amerikaanse banksector voordeed, vijandigheid hebben veroorzaakt jegens de ontluikende crypto-industrie. Crypto-gekoppelde financiële instellingen Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, en Signature Bank stortte binnen een week in als gevolg van een aantal onzekerheden in de regelgeving.

G7 om de transparantie te herstellen met crypto-regulering

Momenteel probeert de G-7 de transparantie en de bescherming van de klant te herstellen door middel van beleid dat crypto-uitwisselingen en andere dienstverleners op het gebied van digitale activa zal leiden.

Voor die tijd, Kazushige Kamiyama, het hoofd van de afdeling betalingssystemen bij de Bank of Japan (BOJ), geadviseerd de G7-landen om een ​​gemeenschappelijke crypto-regelgeving aan te nemen. Hoewel hij de suggestie deed op het moment dat Rusland Oekraïne binnenviel.

Japan heeft nu crypto-regelgeving en heeft dat ook gedaan aangemoedigd wereldwijde beleidsmakers om de regelgeving voor digitale activa te implementeren, net zoals deze wordt afgedwongen voor traditionele financiële activa. Canada en de VS hebben ook eerder vastgestelde wetgeving die ze momenteel toepassen. De G-7-landen proberen echter te komen met strikte crypto-voorschriften van wereldwijde normen.

De post G7 versnelt discussies over strikte cryptoregulering verscheen als eerste op Laatste nieuws en inzichten over Blockchain, cryptocurrency en beleggen.

Original Source: https://thecoinrise.com/g7-hastens-discussions-on-strict-crypto-regulation/?rand=1276

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Ethereum L2 Arbitrum Hit With Sequencer Bug, Halting the Network

Ethereum layer-2 (L2) scaling solution Arbitrum stopped processing transactions on June 7 because its sequencer faced a bug...

Shiba Inu Struggles To Reverse Trend As Price Hits Support Level

Shiba Inu (SHIB) has found itself in a challenging position as it grapples with a prolonged downward trend,...

SEC Chair Gary Gensler Linked to 2019 Advisor Offer: Binance

Binance alleges that United States Securities and Exchange Commission (SEC) Chair Gary Gensler expressed interest in serving in...