G7 grăbește discuțiile privind reglementarea strictă a criptografice

Date:

Share post:

Grupul internațional al celor șapte, denumit pe scară largă G7, este încă îngrijorat de implozia și depunerea de faliment a schimbului de criptomonede FTX și, prin urmare, este împingând pentru o reglementare mai robustă și mai strictă pentru industria cripto.

În mod semnificativ, națiunile membre ale acestei societăți, care include Regatul Unit, Canada, Italia, Germania, Japonia, Franța și Statele Unite, plănuiesc să grăbească discuțiile în curs despre legislația cripto.

Pe baza planurilor lor, ar trebui să existe o convergență a directorilor băncilor centrale și a miniștrilor de finanțe până la jumătatea lunii mai. Întâlnirea este programată cu câteva zile înainte ca Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei, să țină summitul pentru 2023 la Hiroshima.

De remarcat, este evident că prăbușirea schimbului de criptomonede cu sediul central din Bahamas FTX și demisie al directorului executiv al companiei (CEO) Sam Bankman-Fried, a stârnit reacții negative din partea multor entități. Un număr semnificativ de investitori, în special comercianții instituționali, au devenit nervoși și unii dintre ei au recurs la vânzând deținerile lor cripto conform unui sondaj JPMorgan.

Acești investitori au devenit mai conștienți de guvernanța inadecvată din cadrul industriei cripto, iar unii dintre ei nu mai au încredere în integritatea sectorului.

De asemenea, dezastrul care a avut loc acum două săptămâni în sectorul bancar din SUA ar fi putut declanșa animozitate față de industria cripto în curs de dezvoltare. Instituții financiare legate de criptomonede Banca Silvergate, Banca Silicon Valley, și Signature Bank s-au prăbușit în decurs de o săptămână din cauza unor incertitudini de reglementare.

G7 va restabili transparența cu reglementarea criptografică

În prezent, G-7 încearcă să restabilească transparența, precum și protecția clienților prin politici care vor ghida schimburile criptografice și alți furnizori de servicii legate de activele digitale.

Înainte de această dată, Kazushige Kamiyama, șeful departamentului de sisteme de plată de la Banca Japoniei (BOJ), sfătuit națiunile G7 să adopte o reglementare comună privind cripto-urile. Deși, el a făcut sugestia în momentul în care Rusia a invadat Ucraina.

Japonia are acum reglementări cripto în vigoare și are încurajat factorii de decizie la nivel mondial să pună în aplicare reglementările privind activele digitale așa cum sunt aplicate activelor financiare tradiționale. Canada și SUA au stabilit anterior o legislație pe care o aplică în prezent. Cu toate acestea, națiunile G-7 încearcă să vină cu reglementări cripto stricte ale standardelor globale.

Bara G7 grăbește discuțiile privind reglementarea strictă a criptografice a aparut prima pe Cele mai recente știri și informații despre blockchain, criptomonede și investiții.

Original Source: https://thecoinrise.com/g7-hastens-discussions-on-strict-crypto-regulation/?rand=1302

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

SEC Chair Gary Gensler Linked to 2019 Advisor Offer: Binance

Binance alleges that United States Securities and Exchange Commission (SEC) Chair Gary Gensler expressed interest in serving in...

Several Binance.US Trading Pairs Get the Axe Amid SEC Scrutiny

The hammer has come down on Binance.US as the exchange begins to pull crypto trading pairs from its...

Bitcoin Is Reportedly Trading At a $2k Premium on Binance.US

According to sources on June 6, Bitcoin is trading at a $2,000 premium on Binance US, an exchange...