ECB gelooft dat CBDC’s marktdominantie van grote technologiereuzen kunnen bestrijden

Date:

Share post:

ECB heeft een discussienota gepubliceerd waarin de voordelen, nadelen en economieën worden geschetst die digitale valuta van de centrale bank (CBDC) inzetten.

Onlangs heeft de Europese Centrale Bank (ECB) een discussienota gepubliceerd waarin de voordelen, nadelen en economieën van de inzet van digitale valuta van de centrale bank (CBDC) worden geschetst. Volgens de ECB zouden de door de overheid aangedreven digitale valuta kunnen helpen de dominantie van grote financiële technologiebedrijven te verminderen als gevolg van “netwerkexternaliteiten” bij het gebruik van een uitwisselingsmedium. Er staat:

“CBDC is misschien wel de enige oplossing om een ​​soepele voortzetting van het huidige monetaire systeem te garanderen.”

De discussienota begint met het benadrukken van de toegenomen belangstelling voor CBDC’s, die momenteel door centrale banken over de hele wereld worden onderzocht. Dus tot nu toe zijn ze alleen geïntroduceerd in Nigeria (eNaira) en de Bahama’s (Sand Dollar), zoals TheCoinRise meldde.

Het onderzoek van de ECB plaatst hun ontwikkeling en vooruitzichten voor adoptie in de bredere context van een samenleving en economie die snel digitaal worden. Als gevolg hiervan hebben bedrijfsmodellen op basis van digitale platforms voet aan de grond gekregen en is de waarde van data en software toegenomen. Het hielp ook bij het creëren van een concurrentiebeperkende omgeving die de digitale marktmacht consolideert met een klein aantal technische giganten.

“Netwerkexternaliteiten” – het idee dat gebruikers specifiek tot deze platforms worden aangetrokken omdat anderen ze gebruiken – zijn verantwoordelijk voor deze drang naar centralisatie. Het rapport legt uit:

“In het uiterste geval kan dit leiden tot een winner-takes-it-all-uitkomst met een enkel dominant platform in een bepaald marktsegment.”

ECB streeft naar monetaire soevereiniteit

De ECB maakt zich zorgen over het potentieel voor dominante platforms die digitale valuta creëren, zoals Diem, om externe netwerkeffecten te gebruiken om dominante emittenten van privégeld te worden, waardoor de monetaire soevereiniteit van een binnenlandse economie wordt ondermijnd.

De paper stelt voor om CBDC’s te gebruiken als een instrument om ervoor te zorgen dat publieke middelen nog steeds effectief worden gebruikt in de economie als remedie. Het zou de betalingskosten kunnen verlagen, financiële bemiddelingsproblemen kunnen verlichten en de capaciteit van de centrale bank kunnen versterken om op te treden als laatste redmiddel.

Europa heeft altijd een positieve houding ten opzichte van het CBDC getoond. Begin augustus, ECB koos CBDC als betere keuze boven Bitcoin voor grensoverschrijdende betalingen. Met name de Europese Commissie is van plan om het CBDC-voorstel in te dienen begin volgend jaar, zoals TheCoinRise meldde.

Original Source: https://thecoinrise.com/ecb-believes-cbdcs-could-fight-market-dominance-from-big-technology-giants/

Author : Anisha Pandey

Related articles

G7 ускоряет обсуждение строгого регулирования криптовалют

Международная Группа семи, широко известная как G7, по-прежнему обеспокоена крахом и заявлением о банкротстве криптовалютной биржи FTX и,...

A G7 felgyorsítja a megbeszéléseket a szigorú kriptográfiai szabályozásról

A széles körben G7-nek nevezett nemzetközi Hetes Csoport továbbra is aggódik az FTX kriptovaluta tőzsde összeomlása és csődbejelentése...

G7 เร่งการอภิปรายเกี่ยวกับกฎระเบียบ Crypto ที่เข้มงวด

Group of Seven ระหว่างประเทศที่เรียกกันอย่างแพร่หลายว่า G7 ยังคงกังวลเกี่ยวกับการระเบิดและการยื่นฟ้องล้มละลายของการแลกเปลี่ยน cryptocurrency FTX และด้วยเหตุนี้ ผลักดัน เพื่อกฎระเบียบที่แข็งแกร่งและเข้มงวดยิ่งขึ้นสำหรับอุตสาหกรรม crypto เห็นได้ชัดว่าประเทศสมาชิกของสังคมนี้ ได้แก่ สหราชอาณาจักร แคนาดา อิตาลี...

تسعى ناسداك لتقديم خدمات الحفظ على العملات المشفرة

مشغل بورصة ناسداك يريد ذلك يعرض خدمات حفظ العملات المشفرة وتضع بالفعل خططًا لإطلاق الخدمة بحلول نهاية...