CEO-ul Telegram analizează ideea unei piețe NFT pentru nume de utilizator

Date:

Share post:

Pavel Durov, CEO al aplicației de mesagerie Telegram, analizează ideea unei noi piețe unde numele de utilizator pot fi tranzacționate prin intermediul unui contract inteligent NFT.

Durov impartit ideea într-un mesaj pe canalul său de telegramă, „canalul lui Durov”, în timp ce își exprimă entuziasmul față de recenta licitație TON pentru portofel și nume de domenii.

Inspirându-se din succesul vânzărilor The Open Network (TON), Durov sugerează că numele de utilizator ar putea fi licitate ca active pe blockchain. În plus, Durov a spus că, cu cei 700 de milioane de utilizatori Telegram, vor fi disponibile pentru vânzare o varietate de nume de utilizator atractive, inclusiv toate cele patru litere, cum ar fi @bank și @gift.

Pe lângă tranzacționarea cu nume de utilizator atractive, Durov a spus că alte funcții ale aplicației de mesagerie, inclusiv autocolante, emoji-uri sau canale, ar putea deveni parte a pieței.

Vânzarea TON DNS a fost lansată în iulie și au fost vândute peste 2.000 de nume de domenii .ton pentru un total de 2.392.002 Toncoin. Cel mai mare nume de domeniu (wallet.ton) s-a vândut cu 215.250 Toncoin.

CEO-ul încearcă să adopte blockchain-ul TON pe care echipa sa l-a construit pentru a găzdui piața propusă.

Pe lângă faptul că sunt dezvoltatorii originali ai limbajului de programare TON, Durov spune că viteza, gradul de utilizare și scalabilitatea blockchain-ului îi conferă un avantaj, adăugând că ar putea scrie cu ușurință un contract inteligent pentru rețea.

Rețeaua TON, anterior Telegram Open Network, a fost lansată în 2018 împreună cu aplicația de mesagerie. A fost conceput inițial pentru a procesa plățile digitale pentru Telegram.

Proiectul blockchain condus de comunitate utilizează un mecanism de consens Proof-of-Stake pentru a permite tranzacții rapide și suport pentru o gamă largă de aplicații descentralizate (Dapps).

Platformele de social media integrează NFT

În afară de Telegram, Meta, un gigant al rețelelor sociale în efortul de a-și crea amprenta pe piața emergentă a metaverselor, a a început să lanseze NFT-uri în diferite țări după o fază inițială de testare.

Platforma a integrat portofelul Coinbase și Dapper pentru a permite utilizatorilor să-și prezinte NFT. De asemenea, sunt în curs de desfășurare pentru a permite utilizatorilor să-și afișeze NFT-urile pe Facebook.

Twitter, o altă platformă de microblogging și-a făcut debutul în metaverse cu o funcție de imagine de profil NFT pentru utilizatorii premium.

Original Source: https://thecoinrise.com/telegram-ceo-mulls-idea-of-an-nft-marketplace-for-usernames/?rand=1302

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Nasdaq Targets Mid 2023 For Crypto Custody Launch

Nasdaq Inc., one of the world’s leading financial institutions and the company behind the popular Nasdaq Stock Exchange,...

Dogecoin: Libdogecoin Update Released For DOGE

Dogecoin (DOGE), the beloved internet meme-turned-cryptocurrency, has once again caught the attention of crypto enthusiasts worldwide. This time,...

IMMUTABLE X (IMX) Sees Slow Growth as Price Struggles

Immutable X reclaimed $1.50 for the first time since May 2022 crypto crash. On-chain metrics show that declining...

Crypto-friendly Custodia Bank Faces Setback As Fed Denies Application For Supervision

The Crypto-friendly Custodia bank, founded by Caitlin Long, a well-known figure in the crypto industry, has been denied...