Az OpenSea egykori munkatársa, Nathaniel Chastain vádemelést nyújt be

Date:

Share post:

Nathaniel Chastain jogi képviselői, aki korábban az OpenSea munkatársa volt és az amerikai online non-fungible token (NFT) piactér termékvezetője volt, benyújtották a kérelmet a elbocsátás az ellene indított vádemelésről.

Az indítványt alátámasztó memorandum szerint az ügyvédek azzal érveltek, hogy a kormány döntése Nathaniel vádemeléséről a múlthoz képest teljesen példátlan.

Érvelésükben az ügyvédek kijelentették, hogy „miközben a kormány arra törekszik, hogy ezt a maga nemében első számú büntetőeljárást bennfentes kereskedelemmel, vagyonlopással és pénzmosással kapcsolatos széles körű állítások felállítására használja fel, a kormány érvei ellentétesek az évek óta fennálló precedensekkel, és átlátható erőfeszítés a blokklánc-ipar zászlójának kitűzésére”.

Az ügyvédek azt is megemlítették, hogy az ügyben nem a megfelelő szakasz alapján emeltek vádat, mivel a kormány nem volt hajlandó tudomásul venni „a drótcsalásról szóló törvény jól bevált előírásait” és „az évtizedes joggyakorlatot, amely felvázolja a bennfentes kereskedelem visszaélés-elméletének határait. ‘

Hasonlóképpen Nathaniel ügyvédei azt mondták, hogy az NFT-k sem nem értékpapírok, sem nem áruk, és az ilyen csalásokat kategorizált értékpapírok és áruk esetében jelentették be. Az ügyvédek a vádemelés elutasítását kérték.

Az OpenSea volt termékvezetője az első alkalommal NFT bennfentes kereskedési ügyben

Néhány hónappal ezelőtt New York déli kerülete letartóztatta a 31 éves Nathaniel Chastaint. Ő volt bennfentes kereskedelem elkövetésével vádolják az NFT-kben két okból, az egyik drótcsalás, a másik pénzmosás miatt. Az ellene felhozott vádak alapján Nathaniel eltérítette az OpenSea honlapján élő NFT-kről szóló privát információkat, és a nyereségére használta fel azokat.

Kezdetben az OpenSea honlap NFT-választásáért volt felelős. Ezen az úton vásárolhatta meg az NFT-ket, mielőtt azok megjelentek volna az online piacon. Megpróbálta elhomályosítani a tervét, és azt állította, hogy eladta az összes NFT-t, amint megjelent a főoldalon. A haszonkulcs körülbelül két-ötszöröse volt a tokenek kezdeti vételárának.

A New York-i Igazságügyi Minisztérium ezt a maga nemében az elsőnek tekintette, mivel a digitális eszközökkel folytatott bennfentes kereskedelemről van szó. Az igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy ezeknek a vádaknak a maximális büntetése húsz év.

Original Source: https://thecoinrise.com/opensea-staff-nathaniel-chastain-files-for-indictment-dismissal/?rand=1294

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

G7 grăbește discuțiile privind reglementarea strictă a criptografice

Grupul internațional al celor șapte, denumit pe scară largă G7, este încă îngrijorat de implozia și depunerea de...

G7, 엄격한 암호화 규제에 대한 논의 촉진

G7으로 널리 알려진 국제 그룹 오브 세븐(Group of Seven)은 여전히 ​​암호화폐 거래소 FTX의 파열 및 파산 신청에 대해...

G7 urychluje diskuse o přísné regulaci kryptoměn

Mezinárodní skupina sedmi široce označovaná jako G7 je stále znepokojena imploze a bankrotem kryptoměnové burzy FTX, a proto...

G7 Hastens Discussions on Strict Crypto Regulation

The international Group of Seven widely referred to as G7 is still concerned about the implosion and bankruptcy...