Az Invesco 30 millió dolláros Metaverse alapot vezet be az új értékláncba való belépéshez

Date:

Share post:

Az amerikai független befektetési alapkezelő társaság, az Invesco rendelkezik elindított egy új alap, amely a Metaverse hajlamú entitásokat célozza meg.

Az alap célja, hogy részt vegyen a „gazdaság 1,4 milliárd GBP-os fellendítésében”, amelyet a Metaverse Value Chain-nek tekintenek. A közlemény szerint az Invesco Metaverse alap befektetését nagy, közepes és kis kapitalizációjú cégek támogatására fordítják. Az alap földrajzi sokszínűsége miatt az Egyesült Államokon, Ázsián és Európán keresztül fog működni.

Az alap minden olyan entitásba tőkét merít, amely létrehozza a virtuális ökoszisztémát. Jelenleg az alap értéke 30 millió dollár, és Luxemburgban van bejegyezve.

Az Invesco Metaverse alapot Tony Roberts fogja kezelni, miközben James McDermottroe segíti, mindketten az Invesco brit székhelyű Asia & Emerging Markets részvénycsapatától. Az alap teljesítményét az MSCI AC World (Net Total Return) benchmark alapján értékelik, és kezelési díja 0,75% lesz.

A Metaverse értékláncot a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a PwC alkotta meg egy 2020 decemberében közzétett jelentésében.

A virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) által kínált gazdasági előnyök számának becslésekor 1,5 billió dollárt számoltak. Ez a becslés a tervek szerint a következő nyolc évben tükröződik majd.

Az Invesco Metaverse Alap a lendületes tematikus területekre összpontosít

A Metaverse összeköttetésének megteremtése közben Tony kifejtette, hogy a befektetéskezelő cég a gazdaság legvirágzóbb részét fogja kamatoztatni. Az Invesco metaverzum alap „valószínűleg átalakító hatást fog gyakorolni olyan sokféle iparágra, mint az egészségügy, a logisztika, az oktatás és a sport”. Azt mondta: “Igyekszünk kihasználni ezeket a lehetőségeket egy rendkívül szelektív, értékelési szemlélettel.”

Az Invesco az alapot aktívan kezelni és felhasználni kívánja, és a gazdaság hét kulcsfontosságú trendje felé irányítja a tekintetét. E tematikus területek többsége közvetlenül vagy közvetve a metaverzum felé hajlik. Néhány ilyen alapvető érdeklődési terület a következő generációs operációs és számítógépes rendszerek, a hiper-összeköttetést szolgáló hálózatok, valamint a Metaverse hozzáférést biztosító hardverek és eszközök.

Ismert jól célzott Tőzsdei Alapja (ETF) termékek, az Invesco Metaverse Fund blokklánc-megoldásokat, mesterséges intelligenciára hajlamos platformokat és minden olyan valós eszközt kutatna, amely felgyorsítja a digitalizációt a gazdaságban.

Original Source: https://thecoinrise.com/invesco-introduces-30m-metaverse-fund-to-tap-into-new-value-chain/?rand=1294

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Bitcoin, Other Crypto See $360 Million Sold Off In Single Day

Bitcoin (BTC) and other cryptocurrencies sustained a considerable blow as the U.S. Federal Reserve’s decision to raise interest...

Investor Caution Advised by SEC on Crypto Asset Securities

The United States Securities and Exchange Commission (SEC) has issued a warning about investing in crypto. The agency...

Crypto World Hopeful Ripple Beats SEC in Landmark XRP Case

Ripple’s native cryptocurrency XRP is soaring amid anticipation that it will be victorious in a landmark securities case...

Understanding the Stablecoin Stability and De-Pegging Crisis

Stablecoins are a crucial part of the crypto ecosystem. So when they lose their ‘stability,’ it can cause...