Az argentin befektetők beperelték a legjobb elnökjelöltet a CoinX népszerűsítéséért

Date:

Share post:

Annak ellenére, hogy csak 2023. október 29-én kerül sor, a következő elnökválasztás Argentínában máris felkeltette a közvélemény érdeklődését

Annak ellenére, hogy csak 2023. október 29-én kerül sor, a következő elnökválasztás Argentínában már felkeltette a közvélemény érdeklődését. Javier Milei, a sajátos libertárius politikus és közgazdász, akiről úgy tartják, hogy jó eséllyel ő lesz a nemzet következő vezetője, kriptovaluta-botrányba keveredik.

A hírek szerint az argentin elnöki poszt egyik ígéretes jelöltje, Javier Milei jön kritika alatt áll a CoinX kriptobefektetési platform népszerűsítéséért. A Nemzeti Értékpapír-bizottság megállapította, hogy a cég nem rendelkezik az országban való működéshez szükséges engedélyekkel, ezért fel kellett függesztenie tevékenységét, miután hatalmas hozamot ígért a befektetőknek.

Argentínában befektetők perelték be Mileit

A kereskedési helyszín bezárásának kedvezőtlen hatásait követően Argentínában sértett befektetők egy csoportja azt tervezte, hogy bíróságon pereli Mileit. Azt állítják, hogy a platformban való részvétele miatt 30-40 millió peso (körülbelül 300 000 dollár) közötti veszteséget szenvedtek el, és kártérítést követeltek az elnökjelölttől.

Nevezetesen, Milei a CoinX-et, egy megkérdőjelezhető digitális eszközplatformot hirdetett 1,3 millióval Instagram követői 2021 decemberében.

A kereskedési platform azt állította, hogy fennállása során olyan szakértői csoportot gyűjtött össze, akik a legjobb útmutatást tudták adni a befektetőknek. Emellett jelentős jutalmat garantált mindenkinek, aki beleegyezett, hogy használja.

„Forradalmasítják az argentinok megsegítésébe való befektetés módját [investors] inflációval. Most már szimulálhatja peso-ba, dollárba vagy kriptopénzbe történő befektetését, és profitot termelhet” – mondta Milei.

Mivel azonban a CoinX-nek nem volt engedélye Argentínában, a dél-amerikai nemzet Nemzeti Értékpapír-felügyelete (CNV) 2022 júniusában elrendelte a CoinX-nek, hogy hagyja abba működését. Egyszerűen fogalmazva, a vállalat nem tudta biztosítani azt a hatalmas nyereséget, amelyet a befektetők reméltek, és több ügyfél is súlyos veszteségeket szenvedett a cég bezárása miatt.

Argentínában a kriptovaluták elterjedése meredeken emelkedett. Nevezetesen, ahogy a TheCoinRise áprilisban beszámolt, a Sorrandino városa Argentínában utalt rá a kriptobányászatba való befektetési terveiről.

Original Source: https://thecoinrise.com/investors-in-argentina-sued-top-presidential-candidate-for-promoting-coinx/?rand=1294

Author : Anisha Pandey

Related articles

Coinbase Plan to Keep Customer Disputes out of Court

Coinbase is arguing in the Supreme Court to put an automatic stay on its legal cases, citing the...

XRP Price Rallies To 4-Month High Amid Renewed Optimism For Ripple

XRP price rallied sharply today, soaring to new heights and leaving cryptocurrency enthusiasts thrilled. The digital asset has...

Bitcoin (BTC) Price Begins Massive Rally

After a massively bullish week, the Bitcoin (BTC) price has cleared a crucial resistance level that could trigger...

Analyse du prix du Bitcoin pour le 22 mars 2023

Analyse du prix du Bitcoin pour le 22 mars 2023, Bitcoinla première plus grande crypto-monnaie basée sur la...