Algemene bytes Bitcoin ATM geschonden door onbekende hacker

Date:

Share post:

Hackers deden zich voor als standaardbeheerders in een poging om General Bytes Bitcoin (BTC) ATM-gebruikers van hun geld te bedriegen. De breuk gebeurd terwijl gebruikers stortingstransacties probeerden uit te voeren. De slechte acteur was in staat om de crypto-instellingen van de bidirectionele machine te wijzigen in synchronisatie met zijn portemonnee-instellingen, evenals de instelling van het ongeldige betalingsadres.

De aanvaller gaf een beknopte beschrijving van hoe de aanval plaatsvond en verklaarde: “De aanvaller was in staat om op afstand een admin-gebruiker aan te maken via de CAS-beheerinterface via een URL-aanroep op de pagina die wordt gebruikt voor de standaardinstallatie op de server en het maken van de eerste administratie gebruiker. Deze kwetsbaarheid is sinds versie 20201208 aanwezig in CAS-software.”

Toen dit eenmaal was ingeschakeld, vonden de digitale munten die klanten stortten hun weg naar de portemonnee van de hacker.

Tot nu toe is het aantal geschonden servers niet bekendgemaakt aan het publiek, noch is de werkelijke hoeveelheid cryptocurrency gekaapt van het netwerk. Voorlopig heeft het bedrijf een cijfer gegeven voor de totale schade die is veroorzaakt aan de ATM-operators op basis van hun feedback als $ 16.000.

Algemene bytes verzekert gebruikers van gegevensveiligheid

Uit het advies blijkt dat het hostbesturingssysteem van General Bytes op geen enkele manier is aangetast. Ook kon de hacker geen toegang krijgen tot het hostbestandssysteem en de database.

In het bijzonder verzekerde General Bytes het publiek van de veiligheid van hun wachtwoorden, wachtwoordhashes, salts, privésleutels of API-sleutels door te stellen dat de hacker er geen toegang toe had. Belangrijk om te beseffen is dat deze aanval slechts drie dagen nadat de functie ‘Help Oekraïne’ op cryptogeldautomaten werd vermeld, werd gepleegd.

De zaak is ter kennis gebracht van de Tsjechische politie. General Bytes beschouwt deze aanval als een aanval met de hoogste ernst. Dienovereenkomstig zijn er stappen voor een beveiligingsoplossing voorzien voor gebruikers om een ​​verdere inbreuk te voorkomen.

Een ander cryptobedrijf dat was onlangs bedreigd door slechte acteurs is Curve.Finance, is een gigant van gedecentraliseerde financiële (DeFi) liquiditeitsprotocollen. Op basis van het rapport werd ongeveer $ 570.000 aan Ethereum (ETH) gestolen van het platform. De hackers hadden het plan bereikt door de Curve-site te klonen.

Om op te sommen, concentreerden de hackers zich op het domeinnaamsysteem (DNS) om in de richting van hun IP te gaan die de gekloonde site host. Daarna vroegen ze om goedkeuringen die de gebruikers autoriseerden, waardoor hun geld wegvloeide.

Original Source: https://thecoinrise.com/general-bytes-bitcoin-atm-breached-by-unknown-hacker/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Центральный банк Дании вряд ли внедрит CBDC

В то время как другие страны изучают возможность внедрения своей цифровой валюты Центрального банка (CBDC), Дания заявила об...

A dán központi bank valószínűleg nem fog CBDC-t végrehajtani

Míg más országok a központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetését vizsgálják, Dánia kijelentette, hogy nincs azonnali érdeklődése a...

デンマーク中央銀行がCBDCを導入する可能性は低い

他の国々が中央銀行デジタル通貨(CBDC)の実装を検討している一方で、デンマークはデジタル クローネの発行に当面の関心がないことを宣言しました。 デンマーク国立銀行として一般に知られているデンマーク中央銀行の 3 人の総裁の 1 人、Signe Krogstrup 氏 話しました この地域でのデジタル決済の使用の最近の急増と、それが世界経済に与える影響について。 現金の使用が徐々に減少することが脅威になると懸念している他の地域とは異なり、デンマークの中央銀行は異なる意見を持っています。 「すでに述べたように、私たちが今日知っていることに基づいて、民間人の手にある現金が私たちの通貨システムにおける信頼のアンカーであることは私には明らかではありません.デンマークでは確かにそうではありません. 「潜在的な収入の流れや生産的価値のない、投機的でリスクの高い資産」 頂点銀行の総裁は、何らかの形のデジタル決済が検討されるとすれば、ホールセール CBDC になるだろうと感じています。 彼女の意見では、デンマーク国立銀行がすでに中央銀行準備金を提供していることを考えると、ホールセール CBDC...

ธนาคารกลางเดนมาร์กไม่น่าจะใช้ CBDC

ในขณะที่ประเทศอื่น ๆ กำลังสำรวจว่าอาจใช้สกุลเงินดิจิทัลของธนาคารกลาง (CBDC) เดนมาร์กได้ประกาศขาดความสนใจในทันทีในการออกโครนดิจิทัล Signe Krogstrup หนึ่งในสามผู้ว่าการธนาคารกลางเดนมาร์ก หรือที่รู้จักกันโดยทั่วไปในชื่อ Danmarks Nationalbank พูดคุย เกี่ยวกับการเพิ่มขึ้นของการใช้การชำระเงินดิจิทัลในภูมิภาคและผลกระทบต่อเศรษฐกิจโลก ซึ่งแตกต่างจากภูมิภาคอื่น ๆ ที่กลัวว่าการใช้เงินสดที่ลดลงทีละน้อยจะเป็นภัยคุกคาม ธนาคารกลางเดนมาร์กมีความคิดเห็นที่แตกต่างออกไป “ตามที่ระบุไว้แล้ว...