Agenția de Standarde de Publicitate reproșează Arsenal pentru implicarea sa în Socios Ad

Date:

Share post:

Clubul de fotbal profesionist din Londra, Arsenal FC a fost mustrat de către Agenția pentru Standarde de Publicitate (ASA) pentru implicarea în promovarea greșită realizată de Socios.

Socios este o companie de fan token care a încheiat un parteneriat cu șase cluburi diferite din ligă europeană de top. The membrii acestui parteneriat sunt BarcelonaJuventus, Paris St Germain, Manchester City și multe alte echipe europene.

Pe baza unei declarații a ASA, cele două reclame Socios postate pe site-ul clubului și pe Facebook au fost „înșelătoare” și iresponsabile”. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că reclamele nu au reușit să clarifice că tokenurile trebuiau cumpărate cu o criptomonedă. De asemenea, a profitat de lipsa de experiență a fanilor și nu a avertizat despre riscul tranzacționării cu criptomonede.

În apărarea sa, Arsenal a susținut că sondajele nu au fost o cascadorie pentru a prezenta jetoanele fanilor ca producție de producție sau o oportunitate de investiție.

Pentru a clarifica, Arsenal a afirmat că „sondajele au fost de fapt scopul și esența tokenului fan”. Clubul a reamintit agenției britanice de publicitate că fanii lor sunt deja familiarizați cu activitățile companiei de jetoane de fani Socios ca firmă cripto, prin urmare, sunt conștienți că tokenul său trebuie cumpărat cu criptomonede.

Fanii fotbalului pot vota cu privire la alegerea muzicală după o victorie sau pe rețelele sociale afișate pe platforma media a clubului lor cu ajutorul jetoanelor de fani. Nu se limitează la fotbal, și alți fani ai sportului pot folosi și jetoanele de fani.

Ca orice altă criptomonedă, tokenul poate fi folosit pentru tranzacții pe o platformă de schimb. În același mod, prețul său poate fluctua, dar acest lucru nu influențează în niciun fel jocul de pe teren.

ASA a avertizat clubul să renunțe la prezentarea reclamelor în forma reclamată.

Influența mărcilor și a celebrităților asupra adoptării criptomonedei

Utilizarea mărcilor mari și a celebrităților pentru a promova cripto, fără a preciza riscurile implicate devine obișnuită în ecosistem. La începutul anului, Meta Inc., compania-mamă a Facebook a fost dat în judecată de către Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori (ACCC) pentru găzduirea mai multor reclame cripto înșelătoare pe platforma sa.

Înainte de acel moment, Consiliul Indiei pentru Standarde de Publicitate (ASCI) a stabilit linii directoare pentru a monitoriza publicitatea cripto în regiune. Cu astfel de reglementări intacte și cu punerea în aplicare a sancțiunilor stabilite pentru astfel de infracțiuni, ecosistemul cripto este în perspectiva unei atmosfere de tranzacționare mai bune.

Original Source: https://thecoinrise.com/advertising-standards-agency-rebukes-arsenal-for-its-involvement-in-socios-ad/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Nasdaq Targets Mid 2023 For Crypto Custody Launch

Nasdaq Inc., one of the world’s leading financial institutions and the company behind the popular Nasdaq Stock Exchange,...

Dogecoin: Libdogecoin Update Released For DOGE

Dogecoin (DOGE), the beloved internet meme-turned-cryptocurrency, has once again caught the attention of crypto enthusiasts worldwide. This time,...

IMMUTABLE X (IMX) Sees Slow Growth as Price Struggles

Immutable X reclaimed $1.50 for the first time since May 2022 crypto crash. On-chain metrics show that declining...

Crypto-friendly Custodia Bank Faces Setback As Fed Denies Application For Supervision

The Crypto-friendly Custodia bank, founded by Caitlin Long, a well-known figure in the crypto industry, has been denied...