A SudoRare fejlesztő 519 ETH-val sötétedik

Date:

Share post:

A SudoRare, a Non-Fungible Token (NFT) platform fejlesztői távoztak hiányzó néhány kriptovalutával és stabilcoinnal.

Az Ethereum (ETH), a LooksRare (LOOKS) és az USD Coin (USDC) tokenek mind kimerültek a cseréből. A támadást követően a LOOKS és USDC tokeneket ETH-ra konvertálták az Uniswap decentralizált kriptotőzsdén. Összességében a szőnyeghúzás 519 Ethereum (ETH) volt, ami jelenleg 815 000 dollárt ér.

Jelenleg a SudoRare bezárta kereskedési platformját, valamint az összes közösségi médiát fogantyúk. A decentralizált, nem helyettesíthető token (NFT) csereplatform alig hat órával indulása után vált elérhetetlenné az interneten.

Összefoglalva, a szőnyeg levonása egy kripto-átverési stratégia, amelynek során a fejlesztők befektetőket vonzanak a digitális eszközök projektjébe, majd a pénzeszközök bejutása után kivonulnak. A befektetők ekkor pénz nélkül maradnak, vagy olyan kriptovalutával rendelkeznek, amelynek nincs piaci értéke. A projekt alig fejeződik be, mielőtt a fejlesztők megszüntetnék a teljes likviditását.

Pontosan a mai napon követték el a szőnyeghúzást, és nyomok nélkül elrabolták a befektetők alapját. A vizsgálatok során a PeckShield felfedezte, hogy a pénzeszközöket három különböző pénztárcacímre küldték el. Hosszas vizsgálat után kiderült, hogy az egyik pénztárca egy Kraken felhasználóé. A Kraken egy amerikai kriptovaluta tőzsde, amely bankként is funkcionál.

Felmerült gyanú a SudoRare projekttel kapcsolatban

Az elmúlt héten a kripto Twitter figyelmeztette a leendő befektetőket és a nagyközönséget a SudoRare protokollon való kereskedéstől.

A gyanús bejelentők megjelölték a platform mögötti tokenomikat, valamint hamis online követők jelenlétét. Érdekes módon a lakossági felhasználóknak felháborító befektetési hozamot kínáltak. Ezt szem előtt tartva sokan úgy érezték, hogy a SudoRare egy átverés.

Sok vizsgálat és elemzés után a PeckShield és más kommentátorok úgy vélik, hogy a projekt mögött álló fejlesztők felelősek a szőnyeghúzásért. Tekintettel az indulás utáni rövid időtartamra, gyanítható, hogy senki sem férhetett hozzá a projekt likviditási készletéhez.

A kriptográfiai befektetőket figyelmeztették, hogy mindig kellő gondossággal járjanak el, mielőtt tőkéjüket bármilyen kriptoprojektbe vonják be. Csak 2021-ben 2,8 milliárd dollárt raboltak el szőnyeghúzással, ami a tavalyi teljes kriptográfiai átverés több mint kétharmadát tette ki. Az egyik ilyen a Nomad Network 190 millió dolláros megsértése.

Original Source: https://thecoinrise.com/sudorare-developer-goes-dark-carting-away-with-519-eth/?rand=1294

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Nasdaq Targets Mid 2023 For Crypto Custody Launch

Nasdaq Inc., one of the world’s leading financial institutions and the company behind the popular Nasdaq Stock Exchange,...

Dogecoin: Libdogecoin Update Released For DOGE

Dogecoin (DOGE), the beloved internet meme-turned-cryptocurrency, has once again caught the attention of crypto enthusiasts worldwide. This time,...

IMMUTABLE X (IMX) Sees Slow Growth as Price Struggles

Immutable X reclaimed $1.50 for the first time since May 2022 crypto crash. On-chain metrics show that declining...

Crypto-friendly Custodia Bank Faces Setback As Fed Denies Application For Supervision

The Crypto-friendly Custodia bank, founded by Caitlin Long, a well-known figure in the crypto industry, has been denied...