A fő fejlesztőt letartóztatták a holland hatóságok Tornado Cash kapcsán

Date:

Share post:

A Holland Adóügyi Információs és Nyomozó Szolgálat (FIOD) rendelkezik letartóztatott egy 29 éves férfi, akiről azt gyanítják, hogy köze van a „Tornado Cash” pénzmosási tevékenységhez. Konkrétan pénteken Amszterdamban vették fel.

A holland kormány a Tornado készpénzének a farkán volt, miután kiderült, hogy segít bűnözőknek pénzmosásban. Megalakulása óta több mint 7 milliárd dollárt regisztráltak a kriptokeverőn keresztül.

A Tornado Cash egy kriptovaluta keverő, amely segít elfedni a digitális eszközök forrását. Ezt úgy éri el, hogy a különböző forrásokból származó kriptovalutákat összekeveri egy poolban, majd elosztja őket oly módon, hogy a forrás azonosíthatatlanná válik.

Általában az egyének és a szervezetek keverőket vagy poharakat használnak tranzakcióik névtelenségének megőrzésére és a magánélet védelmére. A bûnözõk illegális tevékenységeiket ezeknek a kriptokeverõknek a használatával követik el.

Ezen tiltott tevékenységek miatt a kriptokeverő az volt szankcionált az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma néhány napja. A szankció megegyezett a Végrehajtási utasítás a pénzmosási tevékenységek ellen, amelyeket az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Joe Biden írt alá.

Az ügynökség nyilatkozata alapján a Tornado Cash-hez kapcsolódó elkövetők hatalmas nyereségre tettek szert abból, hogy segítettek a cégeknek a pénzmosásban. A kriptokeverőhöz tartozó banki eszközöket és ingatlanokat, amelyek az Egyesült Államokban találhatók, vagy az Egyesült Államok állampolgárai és lakosai birtokában voltak, mind elkobozták.

Növekvő OFAC lista

A Tornado Cash mellett sok más mulasztó is felkerült az Egyesült Államok Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatalának (OFAC) listájára. Ez 44 másik kapcsolódó Ethereum (ETH) és USDC pénztárcával együtt. Az azonosított pénztárcák között szerepel a Tornado Cash-t futtató intelligens szerződés és a Tornado Cash adománytárca.

A FIOD szerint ezen kívül számos más letartóztatásra is sor kerülhet. A gyanúsított a pénzmosást elősegítő fejlett technológia fejlesztője. Eleinte nem hozták nyilvánosságra a személyazonosságát, de azt gyanították, hogy Alekszej Percev. Kilétét később felesége is megerősítette.

A Den Bosch-bíróság vizsgálóbírójával való találkozása után Alekszej Percev 14 napot fog őrizetben.

Original Source: https://thecoinrise.com/developer-arrested-in-connection-with-tornado-cash-by-dutch-authorities/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Nasdaq Targets Mid 2023 For Crypto Custody Launch

Nasdaq Inc., one of the world’s leading financial institutions and the company behind the popular Nasdaq Stock Exchange,...

IMMUTABLE X (IMX) Sees Slow Growth as Price Struggles

Immutable X reclaimed $1.50 for the first time since May 2022 crypto crash. On-chain metrics show that declining...

Crypto-friendly Custodia Bank Faces Setback As Fed Denies Application For Supervision

The Crypto-friendly Custodia bank, founded by Caitlin Long, a well-known figure in the crypto industry, has been denied...

Matter Labs Deploys FIrst Permissionless ZK Rollup Mainnet

Matter Labs has launched its zero-knowledge EVM mainnet zkSync Era in Alpha, marking the first-ever launch of a...