Το WazirX ανταποκρίνεται σε κατηγορία μη συμμόρφωσης με το KYC/AML

Date:

Share post:

WazirX, το ινδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ήταν κάτω από το ραντάρ της επιβολής του νόμου της χώραςη Διεύθυνση Επιβολής απάντησε στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η WazirX δεν διεξήγαγε διαδικασίες Enhanced Due Diligence (EDD) ή γνωστών πελατών (KYC) στις εταιρείες εφαρμογών δανείου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για ξέπλυμα χρήματος. Εν τω μεταξύ, ο Wazir απάντησε ότι οι εγγραφές των χρηστών δεν έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν ολοκληρώστε τη διαδικασία KYC.

Πριν από λίγες ημέρες, το WazirX, ένα από τα διάσημα ανταλλακτήρια Bitcoin (BTC) και κρυπτονομισμάτων της Ασίας επιβλήθηκε κυρώσεις επειδή βοήθησε έως και 16 καρχαρίες δανειακών εφαρμογών με τάση για fintech να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ξέπλυμα κεφαλαίων που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτές οι εταιρείες εφαρμογών δανείου χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα του ανταλλακτηρίου για να λάβουν τα κρυπτονομίσματα που είχαν κλαπεί με δόλια μέσα. Σωρευτικά, τα κεφάλαια που φέρεται ότι ξεπλύθηκαν είναι περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια που ισοδυναμούν με 10 δισεκατομμύρια ινδικές ρουπίες. Αν και το WazirX δεν είναι η μόνη ανταλλαγή που εμπλέκεται, υπάρχουν περισσότερες από δέκα άλλες υποψίες.

Το WazirX έχει πολιτική μη ανοχής για δόλιες χρήστες

Ωστόσο, μετά από αρκετές έρευνες, υποστηρίχθηκε ότι η WazirX απέτυχε να πραγματοποιήσει τις διαδικασίες KYC και EDD για τις δόλιες εφαρμογές δανείου.

Επιπλέον, δεν υποβλήθηκε καμία αναφορά ύποπτης συναλλαγής (STR) για την ενημέρωση των αρχών της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIU) σχετικά με τις δύσπιστες δραστηριότητες αυτών των εταιρειών εφαρμογών δανείου. Παραδόξως, οι συναλλαγές μεταξύ του χρηματιστηρίου και των εταιρειών εφαρμογών δανείου δεν ήταν ανιχνεύσιμες στο blockchain.

Λόγω αυτών των διαφορών, τα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία της Wazir, ύψους 8,13 εκατομμυρίων δολαρίων (64,67 crores) δεσμεύτηκαν.

Λίγο μετά, φημολογήθηκε ότι το WazirX θα κλείσει. Τότε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο Ο Binance υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές επιβολής του νόμου αλλά στο μεταξύ, ζήτησε από τους χρήστες του ασιατικού χρηματιστηρίου να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Binance το συντομότερο δυνατό.

Ως απάντηση σε όλα όσα έχουν συμβεί, η WazirX είπε ότι εφαρμόζει πολιτική μη ανοχής έναντι οποιασδήποτε ύποπτης δόλιας δραστηριότητας.

Αντίστοιχα, οι χρήστες αναμένεται να συμβιβαστούν με τους Όρους της Συμφωνίας που εκδίδονται στον ιστότοπό της προτού μπορέσουν να εγγραφούν. Πρέπει να υποβάλουν τυπικό αποδεικτικό ταυτότητας και διεύθυνση για επαλήθευση. Ακόμη και οι συναλλαγές εκτός αλυσίδας δεν αφέθηκαν στην άκρη, με βάση μια δήλωση του WazirX, «Οι αναλήψεις εκτός αλυσίδας δεν μπορούν επίσης να συμβούν εάν οι λογαριασμοί δεν είναι KYCed».

Original Source: https://thecoinrise.com/wazirx-responds-to-non-kyc-aml-compliance-accusation/

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

G7, 엄격한 암호화 규제에 대한 논의 촉진

G7으로 널리 알려진 국제 그룹 오브 세븐(Group of Seven)은 여전히 ​​암호화폐 거래소 FTX의 파열 및 파산 신청에 대해...

G7 urychluje diskuse o přísné regulaci kryptoměn

Mezinárodní skupina sedmi široce označovaná jako G7 je stále znepokojena imploze a bankrotem kryptoměnové burzy FTX, a proto...

G7 Hastens Discussions on Strict Crypto Regulation

The international Group of Seven widely referred to as G7 is still concerned about the implosion and bankruptcy...

El G7 acelera las discusiones sobre la estricta regulación de las criptomonedas

El Grupo de los Siete internacional ampliamente conocido como G7 todavía está preocupado por la implosión y la...