Τα NFT μετατρέπονται σε μια επιτυχημένη πηγή εσόδων για τη Nike

Date:

Share post:

Για να προωθήσει τη στρατηγική web3 και metaverse, η Nike αγόρασε την startup NFT RTFKT τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) είναι μια δυνητικά ενδιαφέρουσα πηγή εσόδων για τις εταιρείες. Μερικοί έλκονται τυχαία για να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με τους οπαδούς τους, ενώ άλλοι επικεντρώνονται μόνο στην αύξηση των εσόδων ανά χρήστη μέσω της πτώσης NFT και του merchandising. Οι NFT αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια για εταιρείες όπως η Nike, η Dolce & Gabbana, η Tiffany, η Gucci και η Adidas.

Ωστόσο, η Nike φαίνεται ότι ανακάλυψε την ιδανική φόρμουλα, συνδυάζοντας τις εικονικές περιπέτειες μαζί της θρυλικά δικαιώματα εμπορικού σήματος metaverse να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό εισόδημα 185 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις NFT. Ωστε να προωθήσει τον ιστό του3 στρατηγική, Η Nike αγόρασε την εκκίνηση NFT RTFKT τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όπως ανέφερε το TheCoinRise.

Εκτός από τα 93 εκατομμύρια δολάρια σε κύριες πωλήσεις και τα 92 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών από τις δευτερεύουσες συναλλαγές των NFT της, σύμφωνα με δεδομένα που συντάχθηκε από την Dune Analytics.

Η συλλογή NFT MNLTH με θέμα τα αθλητικά παπούτσια, η οποία απέφερε 24,22 εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία αθλητικών ειδών, ήρθε στη δεύτερη θέση μετά το CloneX στη λίστα των συλλογών της Nike με τα μεγαλύτερα δικαιώματα που κερδήθηκαν, με 39,93 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ακόλουθες συλλογές έχουν επίσης αποφέρει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε δικαιώματα: Skin Vail: EVOX, MNLTH2, Mint Vial, RTFKT Pod X, CryptoKick και RTFKT Bonus Items.

Η Nike απολαμβάνει το στοίχημα NFT

Η Nike κατέγραψε 6.362 ETH τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι οι συνολικές συναλλαγές NFT μειώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο μεγαλύτερος μήνας του ήταν ο Απρίλιος, όταν έφερε 12.776 ETH, ξεπερνώντας το ισοδύναμο των 11.357 τον Δεκέμβριο του 2022, τον μήνα που αγόρασε το RTFKT.

Αν και οι D&G, Tiffany, Gucci και Adidas, που έχουν συγκεντρώσει 25,6 εκατομμύρια δολάρια, 12,6 εκατομμύρια δολάρια, 11,5 εκατομμύρια δολάρια και 10,9 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, είναι οι πιο στενοί ανταγωνιστές της Nike, ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας επιτυχίας της Nike στον τομέα NFT μπορεί να εντοπιστεί στην απόκτησή της του RTFKT.

Οι συνέπειες της σύνδεσης είναι ανοιχτές προς συζήτηση. Φαίνεται, ωστόσο, ότι για τις κύριες εταιρείες, η απόκτηση μιας επιχείρησης πλήρως εστιασμένης στο web3 ως μέρος της στρατηγικής τους στο web3 είναι πιθανό να παράγει καλύτερα αποτελέσματα από τη σύναψη βραχυπρόθεσμων συνεργασιών.

Original Source: https://thecoinrise.com/nfts-turn-to-be-a-successful-revenue-source-for-nike/?rand=1300

Author : Anisha Pandey

Related articles

Bitcoin, Other Crypto See $360 Million Sold Off In Single Day

Bitcoin (BTC) and other cryptocurrencies sustained a considerable blow as the U.S. Federal Reserve’s decision to raise interest...

Investor Caution Advised by SEC on Crypto Asset Securities

The United States Securities and Exchange Commission (SEC) has issued a warning about investing in crypto. The agency...

Crypto World Hopeful Ripple Beats SEC in Landmark XRP Case

Ripple’s native cryptocurrency XRP is soaring amid anticipation that it will be victorious in a landmark securities case...

Understanding the Stablecoin Stability and De-Pegging Crisis

Stablecoins are a crucial part of the crypto ecosystem. So when they lose their ‘stability,’ it can cause...