Ο Nathaniel Chastain του πρώην προσωπικού του OpenSea κατέθεσε αίτηση για απόρριψη κατηγορητηρίου

Date:

Share post:

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Nathaniel Chastain, ο οποίος ήταν πρώην προσωπικό της OpenSea και επικεφαλής προϊόντων στην αμερικανική διαδικτυακή αγορά μη ανταλλάξιμων κουπονιών (NFT) υπέβαλαν αίτηση για απόλυση του κατηγορητηρίου εναντίον του.

Σύμφωνα με το υπόμνημα προς υποστήριξη της πρότασης, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ασκήσει δίωξη στον Ναθαναήλ είναι εντελώς άνευ προηγουμένου σε σχέση με το παρελθόν.

Στο επιχείρημά τους, οι δικηγόροι είπαν ότι «ενώ επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πρώτη στο είδος του δίωξη για να διατυπώσουν ευρείες ισχυρισμούς για εμπορικές συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών, κλοπές περιουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι αντίθετα με το πάγιο προηγούμενο και αποτελούν διαφανής προσπάθεια να τοποθετηθεί μια σημαία στη βιομηχανία blockchain».

Οι δικηγόροι ανέφεραν επίσης ότι η υπόθεση δεν κατηγορήθηκε σύμφωνα με το κατάλληλο τμήμα, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει υπόψη τις «καθιερωμένες αρχές του νόμου περί απάτης μέσω εμβάσματος» και «δεκαετίες νομολογίας που σκιαγραφούν τα όρια της θεωρίας της κατάχρησης των εμπιστευτικών συναλλαγών. ‘

Ομοίως, οι δικηγόροι του Nathaniel είπαν ότι τα NFT δεν είναι ούτε τίτλοι ούτε εμπορεύματα, και τέτοιες απάτες υποβάλλονται σε κατηγορίες για τίτλους και εμπορεύματα σε κατηγορίες. Οι δικηγόροι ζήτησαν να απορριφθεί το κατηγορητήριο.

Ο πρώην επικεφαλής του προϊόντος της OpenSea χρεώθηκε στην πρώτη υπόθεση NFT Insider Trading

Πριν από λίγους μήνες, ο 31χρονος Nathaniel Chastain συνελήφθη από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Αυτός ήταν κατηγορείται για διάπραξη εμπιστευτικών πληροφοριών σε NFTs σε δύο κατηγορίες, η μία για απάτη μέσω εμβάσματος και η άλλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με βάση τους ισχυρισμούς που επιβλήθηκαν εναντίον του, ο Ναθάνιελ άρπαξε ιδιωτικές πληροφορίες σχετικά με τα NFT που κυκλοφορούσαν ζωντανά στην αρχική σελίδα του OpenSea και τα χρησιμοποίησε για το κέρδος του.

Αρχικά, τοποθετήθηκε υπεύθυνος για τις επιλογές NFT για την αρχική σελίδα του OpenSea. Μέσω αυτής της διαδρομής μπόρεσε να αγοράσει τα NFT πριν αυτά εμφανιστούν στην ηλεκτρονική αγορά. Προσπαθώντας να θολώσει το σχέδιό του, ισχυρίστηκε ότι είχε πουλήσει κάθε ένα από αυτά τα NFT μόλις εμφανίστηκαν στην κεντρική σελίδα. Το περιθώριο κέρδους του ήταν περίπου δύο έως πέντε φορές την αρχική τιμή αγοράς των μάρκων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης το θεώρησε ως το πρώτο του είδους του, καθώς αφορά συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες επισύρει μέγιστη ποινή είκοσι ετών.

Original Source: https://thecoinrise.com/opensea-staff-nathaniel-chastain-files-for-indictment-dismissal/?rand=1300

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Bitcoin, Other Crypto See $360 Million Sold Off In Single Day

Bitcoin (BTC) and other cryptocurrencies sustained a considerable blow as the U.S. Federal Reserve’s decision to raise interest...

Investor Caution Advised by SEC on Crypto Asset Securities

The United States Securities and Exchange Commission (SEC) has issued a warning about investing in crypto. The agency...

Crypto World Hopeful Ripple Beats SEC in Landmark XRP Case

Ripple’s native cryptocurrency XRP is soaring amid anticipation that it will be victorious in a landmark securities case...

Understanding the Stablecoin Stability and De-Pegging Crisis

Stablecoins are a crucial part of the crypto ecosystem. So when they lose their ‘stability,’ it can cause...