Ο προγραμματιστής της SudoRare απομακρύνεται με 519 ETH

Date:

Share post:

Οι προγραμματιστές του SudoRare, μιας πλατφόρμας Non-Fungible Token (NFT) έφυγαν λείπει με μερικά κρυπτονομίσματα και σταθερά νομίσματα.

Τα κουπόνια Ethereum (ETH), LooksRare (LOOKS) και USD Coin (USDC) αποστραγγίστηκαν όλα από το ανταλλακτήριο. Μετά την επίθεση, τα διακριτικά LOOKS και USDC μετατράπηκαν σε ETH στο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Uniswap. Συνολικά, το χαλί έλξης ανήλθε σε 519 Ethereum (ETH) που αξίζει αυτήν τη στιγμή 815.000 $.

Προς το παρόν, η SudoRare έχει κλείσει την πλατφόρμα συναλλαγών της καθώς και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λαβές. Η πλατφόρμα ανταλλαγής αποκεντρωμένων μη ανταλλάξιμων διακριτικών (NFT) έγινε μη διαθέσιμη στο διαδίκτυο μόλις έξι ώρες μετά την κυκλοφορία της.

Για να απαριθμήσουμε, το rug pull είναι μια στρατηγική απάτης κρυπτογράφησης, όπου οι προγραμματιστές προσελκύουν επενδυτές στο έργο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους και, στη συνέχεια, αποσύρονται μόλις εγχυθούν κεφάλαια. Οι επενδυτές μένουν στη συνέχεια χωρίς πένα ή με ένα κρυπτονόμισμα που δεν έχει αξία στην αγορά. Το έργο σχεδόν δεν ολοκληρώνεται προτού οι προγραμματιστές αφαιρέσουν όλη τη ρευστότητά του.

Ακριβώς, η τράβηγμα του χαλιού έγινε σήμερα και κατέλαβε τα κεφάλαια των επενδυτών χωρίς να αφήσει ίχνη. Από τις έρευνες, ο PeckShield ανακάλυψε ότι τα χρήματα έχουν σταλεί σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις πορτοφολιού. Μετά από πολύ έλεγχο, ένα από τα πορτοφόλια ανακαλύφθηκε ότι ανήκει σε χρήστη του Kraken. Το Kraken είναι ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών που λειτουργεί και ως τράπεζα.

Υποψίες που εγείρονται σχετικά με το έργο SudoRare

Την περασμένη εβδομάδα, οι υποψήφιοι επενδυτές και το ευρύ κοινό προειδοποιήθηκαν από το κρυπτογραφικό Twitter να μην συναλλάσσονται με το πρωτόκολλο SudoRare.

Οι ύποπτοι πληροφοριοδότες είχαν επισημάνει τα tokenomics πίσω από την πλατφόρμα καθώς και την παρουσία ψεύτικων διαδικτυακών ακολούθων. Είναι ενδιαφέρον ότι στους χρήστες λιανικής προσφέρθηκε μια εξωφρενική απόδοση στην επένδυση. Έχοντας αυτό κατά νου, πολλοί θεώρησαν ότι το SudoRare ήταν ένα σχέδιο απάτης.

Μετά από πολύ έλεγχο και ανάλυση, ο PeckShield και άλλοι σχολιαστές πιστεύουν ότι οι προγραμματιστές πίσω από το έργο είναι υπεύθυνοι για το χάλι. Λαμβάνοντας υπόψη τη σύντομη διάρκεια μετά την έναρξή του, υπάρχει η υποψία ότι κανείς δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στη δεξαμενή ρευστότητας του έργου.

Οι επενδυτές κρυπτογράφησης έχουν προειδοποιηθεί να κάνουν πάντα τη δέουσα επιμέλεια πριν ρίξουν το κεφάλαιό τους σε οποιοδήποτε έργο κρυπτογράφησης. Μόνο το 2021, 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια κατασχέθηκαν μέσω χαλάρωσης, το οποίο ανήλθε σε πάνω από τα δύο τρίτα της συνολικής απάτης κρυπτογράφησης πέρυσι. Ένα από αυτά είναι η παραβίαση 190 εκατομμυρίων δολαρίων του Nomad Network.

Original Source: https://thecoinrise.com/sudorare-developer-goes-dark-carting-away-with-519-eth/?rand=1300

Author : Godfrey Benjamin

Related articles

Nasdaq Targets Mid 2023 For Crypto Custody Launch

Nasdaq Inc., one of the world’s leading financial institutions and the company behind the popular Nasdaq Stock Exchange,...

Dogecoin: Libdogecoin Update Released For DOGE

Dogecoin (DOGE), the beloved internet meme-turned-cryptocurrency, has once again caught the attention of crypto enthusiasts worldwide. This time,...

IMMUTABLE X (IMX) Sees Slow Growth as Price Struggles

Immutable X reclaimed $1.50 for the first time since May 2022 crypto crash. On-chain metrics show that declining...

Crypto-friendly Custodia Bank Faces Setback As Fed Denies Application For Supervision

The Crypto-friendly Custodia bank, founded by Caitlin Long, a well-known figure in the crypto industry, has been denied...