Οι ινδικές αρχές εντείνουν το κυνήγι του ιδρυτή του BitConnect

Date:

Share post:

Ο ιδρυτής του BitConnect, Satish Kumbhani, είναι πλέον ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Η κρατική αστυνομία της Ινδίας αναζητά τον δημιουργό του συστήματος κρυπτονομισμάτων Ponzi BitConnect. Ο ιδρυτής του BitConnect, Satish Kumbhani, είναι πλέον ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς ρυθμιστικούς φορείς. Μια τοπική ινδική πηγή ισχυρίζεται ότι ο Kumbhani εξετάζεται επί του παρόντος από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, αφού κατηγορήθηκε ότι διευθύνει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα Ponzi 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικό δικαστήριο.

Αφού ένας δικηγόρος με έδρα την Πούνε παραπονέθηκε ότι είχε χάσει περίπου 220 Bitcoin (BTC), αξίας περίπου 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της απάτης του BitConnect, οι ινδικές αρχές κίνησαν το ενδιαφέρον για την υπόθεση του Kumbhani. Ως αποτέλεσμα, ο Kumbhani και άλλα άτομα ενδιαφέροντος έγιναν αντικείμενο έρευνας από την αστυνομία της Πούνε, η οποία είναι τμήμα της αστυνομίας της ινδικής πολιτείας Μαχαράστρα. Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι η αρχική επένδυσή του σε 54 BTC απέφερε αποδόσεις 166 BTC, τις οποίες στη συνέχεια φέρεται να ανακατανείμει στην πλατφόρμα.

Το FIR ισχυρίζεται ότι η BitConnect εξαπάτησε την αρχική κατάθεση και τα κέρδη του ενάγοντα. Αν και έχει ξεκινήσει το κυνήγι των κατηγορουμένων, μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν τα ίδια άτομα έχουν εκμεταλλευτεί περισσότερα άτομα.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Randy Grossman για τη Νότια Περιφέρεια της Καλιφόρνια δηλωθείς επί του θέματος:

«Αυτό το κατηγορητήριο υποστηρίζει ένα τεράστιο σύστημα κρυπτονομισμάτων που εξαπάτησε επενδυτές άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ και οι εταίροι μας στην επιβολή του νόμου δεσμεύονται να επιδιώξουν τη δικαιοσύνη για τα θύματα απάτης με κρυπτονομίσματα».

Η SEC στρέφεται επίσης στον ιδρυτή του BitConnect

Το BitConnect, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 ως πλατφόρμα και ψηφιακό νόμισμα, κατέρρευσε τον Ιανουάριο του 2018 και οι ιδρυτές εξαφανίστηκαν αργότερα με τα κεφάλαια των επενδυτών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) διερεύνησε επίσης το θέμα, αλλά η έρευνά της ήταν ανεπιτυχής.

Η ανάγκη για ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα αυτών των περιστατικών απάτης. Όπως ανέφερε πρόσφατα το TheCoinRise, δέκα ανταλλαγές κρυπτογράφησης εξετάζονται σοβαρά από τις ινδικές αρχές για φερόμενο ξέπλυμα πάνω από 1 δισεκατομμύριο ρουπίες (12,5 εκατομμύρια δολάρια) σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Original Source: https://thecoinrise.com/indian-authorities-are-stepping-up-their-hunt-for-bitconnect-founder/

Author : Anisha Pandey

Related articles

Investor Caution Advised by SEC on Crypto Asset Securities

The United States Securities and Exchange Commission (SEC) has issued a warning about investing in crypto. The agency...

Crypto World Hopeful Ripple Beats SEC in Landmark XRP Case

Ripple’s native cryptocurrency XRP is soaring amid anticipation that it will be victorious in a landmark securities case...

Understanding the Stablecoin Stability and De-Pegging Crisis

Stablecoins are a crucial part of the crypto ecosystem. So when they lose their ‘stability,’ it can cause...

Crypto Industry Receives Protection with New Blockchain Regulatory Bill

Member of the US House of Representatives and Majority Whip Tom Emmer has recently introduced a new bill...