Οι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη του Daniel Shin των Terraform Labs

Date:

Share post:

Σύμφωνα με την Πρακτορείο ειδήσεων Yonhapη Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του αποτυχημένου συνιδρυτή της Terraform Labs, Daniel Shin.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο στη σειρά γεγονότων που μοιάζουν με εφέ ντόμινο που ακολούθησαν την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra. Αυτά τα νέα έρχονται μήνες μετά την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra και του αλγοριθμικού του σταθερού νομίσματος TerraUSD (UST).

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη του Daniel Shin μαζί με άλλους τρεις επενδυτές της Terraform καθώς και τέσσερις Μηχανικούς των κρυπτονομισμάτων της εταιρείας – LUNA και TerraUSD.

Κατηγορούνται ότι απέκτησαν παράνομα κέρδη πριν από την πτώση των κρυπτονομισμάτων της εταιρείας.

Επιπλέον, οι εισαγγελείς υποπτεύονταν ότι ο Ντάνιελ αποθήκευε κρυπτονομίσματα που είχαν προεκδοθεί χωρίς να το κάνουν γνωστό στους επενδυτές. Ως εκ τούτου, η τσέπη των παράνομων κερδών αξίας 140 δισεκατομμυρίων (105 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) καθώς και η έκδοση των μαρκών σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι ο Daniel παραβίασε επίσης τον νόμο περί Ηλεκτρονικών Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών χρησιμοποιώντας πληροφορίες πελατών και κεφάλαια της εταιρείας fintech Chai Corp για την προώθηση του LUNA.

Στο μεταξύ, ο Ντάνιελ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τους εισαγγελείς δηλώνοντας ότι έφυγε από την εταιρεία δύο χρόνια πριν την κατάρρευσή της και δεν είχε καμία σχέση με την κατάρρευση. Παρά την ατέρμονη συνεργασία του όσον αφορά την έρευνα, ο Daniel δεν περίμενε να ακούσει τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων καθώς και το ένταλμα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας διερευνούν την πτώση του LUNA

Οι αρχές της Νότιας Κορέας είναι αποφασισμένες να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βρουν τον πραγματικό ένοχο πίσω από την τεράστια κατάρρευση των Terraform Labs, TerraUSD (UST) και LUNA.

Σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν η κατάρρευση του οικοσυστήματος προκλήθηκε εσωτερικά από τον Do Kwon, η Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ έκανε έφοδο σε επτά ανταλλακτήρια για να διερευνήσει μια υπόθεση απάτης που σχετίζεται με την καταστροφή του Lab LUNA της Terraform.

Εν τω μεταξύ, τον Οκτώβριο, οι αρχές άσκησαν πίεση στον συνιδρυτή της εταιρείας Do Kwon από πάγωμα 39,4 εκατομμύρια δολάρια (56 δισεκατομμύρια γουόν) σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή.

Δυστυχώς, η κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra είχε ως αποτέλεσμα τον κατακλυσμικό αντίκτυπο της ευρύτερης βιομηχανίας κρυπτογράφησης. Τόσο το Voyager όσο και ο Celsius χρεοκόπησαν και υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης λόγω της έκθεσής τους στο πεσμένο οικοσύστημα Terra.

Original Source: https://thecoinrise.com/prosecutors-orders-arrest-of-terraform-labs-daniel-shin/?rand=1300

Author : Godfrey Benjamin

Related articles