Η SEC της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους πολίτες για τους κινδύνους του τομέα DeFi

Date:

Share post:

Οι συναλλαγές DeFi θεωρούνται μη ασφαλείς από την Thai SEC, η οποία έχει προειδοποιήσει τους τοπικούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση τους.

Οι συναλλαγές DeFi θεωρούνται μη ασφαλείς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης (Thai SEC), η οποία έχει προειδοποιήσει τους τοπικούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση τους. Ο φύλακας ισχυρίστηκε ότι οι περιφερειακές αρχές δεν είχαν κανέναν έλεγχο στον αναπτυσσόμενο τομέα.

Η εποπτική αρχή χρηματοοικονομικών και κεφαλαιαγορών ισχυρίστηκε σε δήλωση την Τετάρτη ότι οι υπηρεσίες DeFi, ιδιαίτερα οι υπηρεσίες λήψης καταθέσεων και δανεισμού, έχουν αποκτήσει δημοτικότητα. Ωστόσο, αυτές οι λύσεις ενέχουν κίνδυνο επειδή οι πλατφόρμες DeFi δεν θα μπορούσαν να έχουν τρόπο να ελέγξουν τις ενέργειες που εφαρμόζουν τις απαιτήσεις έξυπνων συμβολαίων.

Σύμφωνα με τη δήλωση της SEC της Ταϊλάνδης, οι επενδυτές καλούνται να διερευνήσουν οποιοδήποτε σχέδιο DeFi πριν ενταχθούν «καθώς οι υπηρεσίες λήψης καταθέσεων και δανεισμού δεν ελέγχονται από τις ρυθμιστικές αρχές χρηματοπιστωτικών και κεφαλαιαγορών στην Ταϊλάνδη».

Η προειδοποίηση από την SEC της Ταϊλάνδης έρχεται μετά τις αναλήψεις τοπικών χρηστών από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Zipmex στις 21 Ιουλίου. Η ανταλλαγή φάνηκε αργότερα αναζητώντας προστασία από την πτώχευσηόπως ανέφερε το TheCoinRise.

Το DeFi TVL πέφτει σημαντικά

Μια ανάλυση Chainalysis αναφέρει ότι το 97% των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που λήφθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου ανήκαν στην DeFi. Σύμφωνα με ανάλυση DappRadar από τις 13 Μαΐου, η συνολική αξία του που κλειδώθηκε μειώθηκε στα 83,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένη κατά 48% από την αρχή του έτους, με το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης (σχεδόν 40%) να σημειώνεται την τελευταία εβδομάδα.

Τα μάρκες DeFi απορρίφθηκαν ως αποτέλεσμα της μαζικής εκροής επενδυτών από το DeFi στο stablecoin και στη συνέχεια στο fiat κατά τη διάρκεια του κραχ της αγοράς που διήρκεσε από τον Μάιο έως τον Ιούλιο. Οι εκθέσεις του κλάδου υποστηρίζουν ότι η κεφαλαιοποίηση του κλάδου μειώθηκε κατά 75% το δεύτερο τρίμηνο, από 142 δισεκατομμύρια δολάρια ονομαστικής αξίας σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις τρεις μήνες.

Επιπλέον, η δήλωση SEC ισχυρίστηκε ότι ο οργανισμός σκοπεύει να αξιολογήσει τους κανόνες που διέπουν τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και κατέστησε σαφές ότι αντιτίθεται στις λειτουργίες DeFi, οι οποίες περιλαμβάνουν δανεισμό και λήψη καταθέσεων, είτε σε κεντρική είτε σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Original Source: https://thecoinrise.com/thai-sec-warns-citizens-about-risks-of-the-defi-sector/

Author : Anisha Pandey

Related articles

Woman Loses Money To Crypto Scam Via Match Making Site In Mumbai

Crypto fraud has become an issue in the last few years, causing pain and losses for the victims....

One Year Before the Bitcoin Halving 2024: How to Prepare

With just one year left before the much-anticipated Bitcoin halving event, experts and investors in the crypto industry...

Bitcoin, Other Crypto See $360 Million Sold Off In Single Day

Bitcoin (BTC) and other cryptocurrencies sustained a considerable blow as the U.S. Federal Reserve’s decision to raise interest...

Investor Caution Advised by SEC on Crypto Asset Securities

The United States Securities and Exchange Commission (SEC) has issued a warning about investing in crypto. The agency...